Dijkhuizen gefrustreerd door VAR: 'Honderd procent rood voor Gaaei'

Reacties

Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen stond met dubbele gevoelens in de persruimte na de wedstrijd tegen Ajax. Zijn club had een punt gepakt in de strijd tegen degradatie, maar voelde zich tekortgedaan. Door de arbitrage én zichzelf.

Dijkhuizen gefrustreerd door VAR: 'Honderd procent rood voor Gaaei'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
Excelsior
Excelsior

Dijkhuizen was tevreden met hoe zijn spelers het spelplan uitvoerden, maar voelde dat er meer te halen viel dan het uiteindelijke punt. 'Het plan werd aardig uitgevoerd door mijn spelers. De jongens roken bloed in het veld. Het ging zo makkelijk. Ajax zette geen druk, dat maak je nooit mee in de Arena', was de voor Ajax pijnlijke conclusie van Dijkhuizen bij ESPN.

Ajax maakte in de 27ste minuut de 1-0 via Devyne Rensch, maar enkele minuten later ging het mis. Steven Bergwijn veroorzaakte een penalty en kreeg rood, Julian Baas benutte de strafschop. 'Ondanks dat we op achterstand kwamen, gingen mijn spelers goed door met voetballen en kregen we kansen. Natuurlijk, we hebben goed gespeeld, maar in je leven ben je maar een paar keer beter dan Ajax. Als je dan niet wint, word je daar ook wel een klein beetje chagrijnig van.'

Spelers van Ajax staan vol verbazing rondom scheidsrechter Sander van der Eijk, die zojuist rood heeft gegeven aan Steven Bergwijn.
© Pro Shots
Spelers van Ajax staan vol verbazing rondom scheidsrechter Sander van der Eijk, die zojuist rood heeft gegeven aan Steven Bergwijn.

Dat chagrijn werd versterkt door de arbitrage. Dijkhuizen had graag gezien dat Ajax-invaller Anton Gaaei eveneens rood kreeg. De Deen ging op de enkel van Baas staan. 'Dat is natuurlijk honderd procent een rode kaart', vond Dijkhuizen. 'Ik weet niet wat meneer Van der Laan (de VAR van dienst, red.) aan het doen was, maar het was echt ongekend.'

De coach van Excelsior spreekt van een bewuste actie van Gaaei. 'Als je een beetje verstand van voetbal hebt, dan zie je dat Gaaei heel bewust zijn voet over de bal heen zet en geen intentie heeft om de bal te spelen. Hij raakt hem vol op de enkel. Als dit bij grote clubs gebeurt, dan is het hek van de dam en staat alles in brand. Nu niet.'

Uiteindelijk redde Ajax met tien man nog een punt via Chuba Akpom, voor Excelsior is het punt niet voldoende om een gat te slaan met de degradatiezone. RKC Waalwijk staat als nummer zestien van de Eredivisie twee punten achter op Excelsior en komt nog in actie in deze speelronde. Wint RKC van FC Utrecht, dan komen de Kralingers opeens midden in de gevarenzone te staan.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Heracles Almelo
34
9
6
19
41-74
-33
33
15
RKC Waalwijk
34
7
8
19
38-56
-18
29
16
Excelsior
34
6
11
17
50-73
-23
29
17
FC Volendam
34
4
7
23
34-88
-54
19
18
Vitesse
34
6
6
22
30-74
-44
6
* Actueel tot en met 19 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.