Excuses UEFA voor chaos rondom CL-finale: 'Dit mag nooit meer gebeuren'

Reacties

De UEFA heeft vrijdagavond zijn excuses aangeboden voor de misstanden rond de Champions League-finale van afgelopen zaterdag. De Europese voetbalbond erkent dat geen enkele voetbalfan in een dergelijke situatie terecht mag komen. 'Dit mag nooit meer gebeuren.'

Excuses UEFA voor chaos rondom CL-finale: 'Dit mag nooit meer gebeuren'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

De eindstrijd van het miljardenbal tussen Real Madrid en Liverpool begon zaterdag ruim een half uur later, doordat een groot aantal bezoekers met geldige tickets het Stade de France niet binnenkwam. Op beelden was te zien hoe sommige voetbalfans zónder kaartje zich een weg naar binnen baanden. Omdat de poorten voor veel Liverpool-supporters wel gesloten bleven, ontstond een grote chaos. De Franse politie gebruikte bovendien traangas om hen terug te dringen.

Diverse partijen hebben al hun afschuw uitgesproken en over en weer werd met beschuldigende vingers gewezen. Liverpool eiste deze week excuses en die zijn er nu dus gekomen. De UEFA zegt oprecht te betreuren wat er de avond is gebeurd en verontschuldigt zich tegen alle toeschouwers die de 'beangstigende en verontrustende' gebeurtenissen in aanloop naar de Champions League-finale hebben meegemaakt of daar getuige van waren.

De UEFA kondigde eerder al aan dat er een onafhankelijk onderzoek komt om te begrijpen wat er precies is gebeurd, welke lessen daaruit kunnen worden getrokken en wie er verantwoordelijk waren voor de chaos in Saint-Denis. De eindstrijd van het miljardenbal werd eerder dit jaar verplaatst naar het Stade de France, nadat de bond vanwege de Russische inval in Oekraïne had besloten om Sint-Petersburg de finale te ontnemen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.