Streep door CL-finale in Sint-Petersburg: UEFA kiest voor Parijs

Reacties

De Champions League-finale zal op zaterdag 28 mei worden afgewerkt in het Stade de France. Dat heeft de UEFA vrijdagochtend bevestigd.

Streep door CL-finale in Sint-Petersburg: UEFA kiest voor Parijs
© Pro Shots

De eindstrijd was aanvankelijk toegewezen aan Sint-Petersburg, maar als gevolg van de Russische inval in Oekraïne besloot de UEFA voor een andere locatie te kiezen. De top van de Europese voetbalbond kwam vrijdagmorgen bijeen voor een spoedvergadering waarin de implicaties van de oorlog voor het voetbal werden besproken.

'De UEFA wil graag de Franse president Emmanuel Macron bedanken voor zijn persoonlijke steun en commitment om de finale van het meest prestigieuze Europese clubtoernooi te organiseren in Frankrijk gedurende deze tijden van een ongekende crisis', schrijft de voetbalbond, die in het statement met geen woord rept over Gazprom, een van de premiumsponsors.

Historie
De laatste keer dat de eindstrijd van het miljardenbal werd afgewerkt in Parijs was in 2006, toen Barcelona afrekende met Arsenal.

In 1956 werd ook de eerste finale van het belangrijkste toernooi voor Europese clubs gespeeld in de Franse hoofdstad. In het Parc des Princes kreeg Real Madrid destijds Stade Reims op de knieën: 4-3.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.