UEFA schept duidelijkheid over locatie thuisduels Russische en Oekraïense teams

Reacties

Het uitvoerend comité van de UEFA heeft vrijdagochtend besloten dat de Russische en Oekraïense clubs hun thuiswedstrijden in Europees verband tot nader order op neutraal terrein moeten spelen als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne.

UEFA schept duidelijkheid over locatie thuisduels Russische en Oekraïense teams
© Pro Shots

Van die landen is alleen Spartak Moskou nog in de race. De formatie van Quincy Promes loot vrijdagmiddag mee voor de laatste zestien in de Europa League. Voor Zenit Sint-Petersburg viel donderdagavond het doek in de tussenronde van dat toernooi.

De maatregel die vrijdagochtend is genomen geldt eveneens voor de nationale ploegen. Het is nu vooral de vraag wat de FIFA gaat beslissen met betrekking tot de play-offs om een WK-ticket, zeker gezien de tijdsdruk. Oekraïne speelt eind volgende maand zijn halve finale tegen Schotland uit en moet in een mogelijke finale op bezoek bij Wales of Oostenrijk.

Rusland echter heeft op 24 maart het thuisvoordeel tegen Polen. Ook in een eventuele eindstrijd om een WK-ticket speelt de gastheer van het vorige WK in eigen huis, tegen Zweden of Tsjechië. De voetbalbonden van Tsjechië, Zweden en Polen hebben de FIFA reeds verzocht Rusland het thuisvoordeel af te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.