Franse beschuldigingen zetten kwaad bloed bij Liverpool: club eist excuses

Reacties

De opmerkingen van Amélie Oudéa-Castéra zijn bij Liverpool in het verkeerde keelgat geschoten. De Franse minister van sport legde de schuld van de chaos bij de Champions League-finale bij de verliezend finalist.

Franse beschuldigingen zetten kwaad bloed bij Liverpool: club eist excuses
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Vanwege grote problemen buiten het stadion moest de finale zaterdag 36 minuten worden uitgesteld. Volgens Oudéa-Castéra lag dat niet aan de Franse overheid, maar aan de houding van de UEFA en Liverpool. 'Real Madrid hield toezicht hoe de supporters met bussen van het vliegveld naar het stadion gingen. Dat staat in schril contrast met hoe Liverpool het heeft gedaan', wees ze met de beschuldigende vinger naar de verliezend finalist.

Oudéa-Castéra ontving steun van de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin en de regering. Daar is Liverpool totaal niet van gediend. Volgens The Athletic heeft eigenaar Tom Werner, een van de eigenaren van de club, inmiddels een brief gestuurd naar Oudéa-Castéra. Daarin eist hij dat de minister haar eerdere opmerkingen rectificeert en haar excuses aanbiedt voor de aantijgingen aan het adres van ​​​​​​​The Reds.

Onaanvaardbare behandeling
Billy Hogan, CEO van Liverpool, bevestigde dat Oudéa-Castéra post kan verwachten. 'De foto's en video's vertellen telkens hetzelfde verhaal: een onaanvaardbare behandeling van mannen, vrouwen en kinderen. Ik denk dat het belangrijk is dat mensen weten dat onze voorzitter een brief naar de Franse minister heeft gestuurd om onze standpunten te verwoorden en op te roepen tot excuses aan onze fans voor die opmerkingen.'

Maandag maakte de UEFA al bekend een onafhankelijk onderzoek in te stellen. 'Een uitgebreid onderzoek zal de besluitvorming, verantwoordelijkheid en het gedrag van alle betrokken partijen rond te finale aan het licht brengen', schrijft de Europese voetbalbond op de website.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.