UEFA stelt onderzoek in naar gebeurtenissen rond CL-finale

Reacties

De UEFA laat onderzoek doen naar de gebeurtenissen rond de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid. Buiten het Stade de France in Parijs ging het voorafgaand aan de wedstrijd helemaal mis, waardoor de eindstrijd uiteindelijk met ruim een half uur moest worden uitgesteld.

UEFA stelt onderzoek in naar gebeurtenissen rond CL-finale
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Mensen zonder kaartje probeerde het stadion te betreden door over de hekken te klimmen, terwijl groepen supporters van Liverpool urenlang moesten wachten voor dichte poorten. Uiteindelijk kwamen sommigen niet eens binnen en gebruikte de Franse politie traangas en pepperspray om de mensen bij de poorten weg te krijgen.

De UEFA heeft Tiago Brandão Rodrigues bereid gevonden om het onafhankelijke onderzoek te leiden. De Portugees is de voormalig minister van onderwijs en had toen ook sport in zijn portefeuille. Rodrigues gaat op pro deo-basis aan het werk.

'Een uitgebreid onderzoek zal de besluitvorming, verantwoordelijkheid en het gedrag van alle betrokken partijen rond te finale aan het licht brengen', schrijft de UEFA op de website. Liverpool riep maandag al op aan supporters die zaterdag aanwezig waren om hun ervaringen te delen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.