Ook Real Madrid komt na finalechaos op voor 'hulpeloze fans'

Reacties

Real Madrid heeft de UEFA en andere verantwoordelijke autoriteiten om opheldering gevraagd na de vele incidenten rond de Champions League-finale. De Spaanse grootmacht stelt dat de beelden die verspreid zijn door de media niet liegen.

Ook Real Madrid komt na finalechaos op voor 'hulpeloze fans'
© Pro Shots

Bijna een week na de gewonnen finale tegen Liverpool komen de Madrilenen met een officiële verklaring. De club zegt het op te nemen voor supporters die het slachtoffer zijn geworden van de ongeregeldheden in en vlak buiten het Stade de France.

'We willen weten wat de redenen zijn geweest om voor deze speellocatie te kiezen en op welke criteria de locatie is getoetst, gezien de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden', stelt Real allereerst. 'Ook willen we antwoorden en verklaringen die duidelijk maken wie verantwoordelijk was voor het aan hun lot overlaten van supporters, die hulpeloos waren, supporters die zich voorbeeldig gedroegen.'

Real stelt dat op beelden die door de media zijn verspreid duidelijk te zien is dat fans met geweld zijn aangevallen en dat er pogingen tot beroving waren. Supporters waren ook niet veilig toen ze in auto's of bussen op weg waren naar het stadion. Sommigen moesten zelfs overnachten in het ziekenhuis vanwege verwondingen. 'Het was een beeld dat ver verwijderd is van de normen en waarden waar het voetbal voor hoort te staan. Onze supporters verdienen antwoorden', stelt Real.

Vanuit Liverpool werd eerder al vol afschuw gesproken over de gebeurtenissen buiten het Stade de France. De Franse autoriteiten probeerden de schuld eerst nog bij de supporters van The Reds te leggen en moesten deze week terugkrabbelen na de vele beelden van wantoestanden die in de media te zien waren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.