Excelsior doet zaken met AZ en haalt oude bekende terug naar Kralingen

Reacties

Kenzo Goudmijn speelt de rest van dit seizoen voor Excelsior. De Rotterdammers huren de middenvelder van AZ zelfs voor anderhalf jaar. Goudmijn was al anderhalf jaar actief bij Excelsior. Hij maakte de promotie mee en was van de partij in alle wedstrijden van het vorige seizoen in de Eredivisie.

Excelsior doet zaken met AZ en haalt oude bekende terug naar Kralingen

Goudmijn keerde afgelopen zomer terug naar Alkmaar in de hoop daar meer minuten te maken. Dat zat er niet in voor de 22-jarige speler. Nadat Ajax zich bij Excelsior meldde om Kian Fitz-Jim terug te halen richtte technisch manager Niels van Duinen het vizier opnieuw op Goudmijn. Ook afgelopen zomer probeerde Excelsior Goudmijn al te strikken voor een nieuwe periode, maar toen wilde de speler zelf nog voor zijn kansen bij AZ gaan.

Van Duinen lichtte de komst van Goudmijn op de website van Excelsior toe. ‘We waren op zoek naar versterking voor ons middenveld en Kenzo heeft wat dat betreft zijn sporen verdiend in de anderhalf jaar dat hij hier heeft gevoetbald. We hebben het afgelopen half jaar veel contact gehouden met elkaar. Hij is te veel liefhebber om niet wekelijks te willen spelen en keert daarom graag terug.’

Gegroeid
Goudmijn is blij terug te zijn. ‘Excelsior heeft voor mij altijd goed gevoeld, dus ik ben blij dat ik terug ben. Ik wilde graag weer lekker voetballen en daarom heb ik deze keuze gemaakt. Ondanks dat ik bij AZ niet het aandeel heb gehad dat ik graag wilde, heb ik daar wel laten zien dat ik in het afgelopen seizoen bij Excelsior ben gegroeid. Ik denk dat iedereen begrijpt dat ik daar voor mijn kans ging. Maar omdat ik wil laten zien wat ik kan, heb ik met de mensen om mij heen de keuze gemaakt om nu terug te keren bij Excelsior om hier aan de bak te gaan.’

Goudmijn maakte als zeventienjarige zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie met Jong AZ tegen Almere City FC. Ruim een jaar later debuteerde hij als invaller in de Eredivisie, uitgerekend in Rotterdam tegen Excelsior (4-2). Met Excelsior speelde hij in totaal tot nu toe zestig wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.