Evian trakteert koploper PSG op een zeldzame nederlaag

Paris Saint-Germain heeft een zeldzame nederlaag geïncasseerd op bezoek bij Evian TG. Sterker, Evian bezorgde de puissant rijke club uit Parijs de eerste verliespartij van dit seizoen. In Annecy werd het 2-0.

Evian trakteert koploper PSG op een zeldzame nederlaag

In de voorgaande vijftien wedstrijden in de Franse Ligue speelde PSG - waar Gregory van der Wiel de hele wedstrijd op de bank bleef - er vier gelijk, terwijl er elf werden omgezet in een overwinning. De ploeg van trainer Laurent Blanc trad uiteraard aan met de sterspelers Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani.

Zowel de Zweed, die in zijn laatste tien officiële duels namens PSG zeventien keer (!) trefzeker was, als de Uruguyaan kwam niet tot scoren. Lange tijd leek het duel tussen de koploper en de nummer van vijftien van Frankrijk uit te lopen op een doelpuntloos gelijkspel. Tot de 75ste minuut.

Op aangeven van Modou Sougou opende Clarck Nsikulu brutaal de score, terwijl aangever Sougou even later de 2-0 zou maken. De Senegalees bepaalde daarmee direct de eindstand. Door de nederlaag valt PSG uit een selectief rijtje clubs.

Tot vandaag behoorde Paris Saint-Germain tot de groep van clubs zonder nederlaag in de nationale competitie. Sparta Praag, Bayern München, Celtic, AS Roma, Olympiakos Piraeus en Steaua Boekarest blijven over in de lijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen