Espanyol straft gigantisch zwak Real Madrid genadeloos af

Espanyol heeft voor het eerst sinds het speelt in Estadi Cornellà-El Prat gewonnen van Real Madrid. Het bijzonder zwakke, inspiratieloze spel van de Champions League-winnaar werd diep in de extra tijd afgestraft: 1-0.

Trainer Zinedine Zidane koos er maar weer eens voor om flink te rouleren. Zo zat Cristiano Ronaldo niet eens bij de selectie, terwijl Dani Carvajal en Karim Benzema op de bank begonnen. Marcelo, Toni Kroos en Luka Modric ontbraken door blessures.

Zonder de sterren kwam Real Madrid zeer zwak voor de dag op bezoek bij Espanyol. Gareth Bale kreeg in de eerste helft nog wel een prima kopkans, maar verder was Espanyol de betere ploeg. Doelman Keylor Navas zorgde er na 25 minuten voor dat Gerard Moreno van scoren af werd gehouden.

Marco Asensio verving Cristiano Ronaldo bij Real Madrid, maar speelde op bezoek bij Espanyol een anonieme wedstrijd.

Vijf minuten na zijn redding was Navas kansloos toen Moreno, die nadrukkelijk naar een plek in de Spaanse selectie solliciteerde, een schot van Carlos Sánchez tot doelpunt promoveerde. Real ontsnapte omdat het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel, waar zeker geen sprake van was.

De tweede helft was het aanzien nauwelijks waard. Bale was onzichtbaar, net als Isco en Marco Asensio. Zidane probeerde nog wat te forceren door Benzema in te brengen, maar ook de Fransman maakte het verschil niet. Espanyol bleef eenvoudig op de been en zorgde zelfs voor de meeste dreiging.

In de derde minuut van de extra tijd kreeg Espanyol loon naar werken. Het drukte Real ver terug en pakte het zelfs het volle pond. Uitblinker Moreno zette zelf een counter op en stond met een fraaie volley ook aan het eindpunt: 1-0. Direct na de treffer werd er afgefloten.

Door de zege klimt Espanyol naar de dertiende plaats, met 31 punten na 26 wedstrijden. Real Madrid blijft derde met 51 punten, maar kan ingehaald worden door Valencia. Barcelona (65 punten) en Atlético Madrid (58) hebben een forse voorsprong en speelden bovendien een wedstrijd minder.