Ervaringsdeskundige Fraser rekent op sterk Twente

Reacties

Henk Fraser verwacht niet dat alle rampspoed invloed heeft op het spel van FC Twente, dat vrijdag in goede vorm naar de Hofstad komt. De ADO Den Haag-trainer weet uit eigen ervaring wat bestuurlijke en financiële onrust kan betekenen.

Ervaringsdeskundige Fraser rekent op sterk Twente

Bij FC Twente barstte dinsdag de bom, toen ook bekend werd dat de club volgend jaar mogelijk niet meer actief is in het profvoetbal. Fraser denkt echter niet dat de onrust invloed zal hebben op de spelers. 'Daar ga ik niet vanuit. We hebben zelf ook een aantal zaken ondervonden', doelt hij bij ADO-tv op de perikelen rond eigenaar Hui Wang. 'Je doet er als trainer alles aan om dat bij de ploeg weg te houden. Ik verwacht dat zij dat ook doen.'

Fraser heeft eerder dit seizoen zijn steentje bijgedragen aan de sportieve onrust bij de Tukkers. Op 15 augustus zorgde de Haagse formatie voor een beschamende afstraffing voor Twente in Enschede (1-4). Twee weken later ontsloeg de club trainer Alfred Schreuder, zonder dat door die wisseling van de wacht de resultaten veel beter werden. Dit kalenderjaar lijkt er echter een ander Twente te staan. De laatste vijf wedstrijden werden gewonnen en daardoor zeiden de Tukkers de gevarenzone vaarwel.

'Ze hebben nu een heel andere spelopvatting met meer mensen achter de bal, ze laten de tegenstander wat meer aan de bal en zakken wat in. En dan zijn ze vanuit de counter wel heel erg gevaarlijk', analyseert Fraser. 'Ze hebben de flow te pakken, aan ons de opdracht om dat weer teniet te doen', aldus de trainer die met ADO dertiende staat, één punt onder Twente.

ADO zal het vrijdag zonder de geblesseerde Dion Malone, Danny Bakker en Vito Wormgoor moeten doen, het meespelen van Mathias Gehrt en Dennis van der Heijden is nog onzeker. Daartegenover staat de terugkeer van Wilfried Kanon en Aaron Meijers bij de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.