Erkend CL-schutter Mazraoui baalt van 'penaltysmetje'

Noussair Mazraoui was woensdagavond tegen FC Midtjylland betrokken bij twee doelpunten: hij maakte de 2-0 voor Ajax, maar veroorzaakte ook de penalty waarmee de Denen de eindstand uiteindelijk bepaalden op 3-1. Van dat laatste feit baalde hij stevig.

Ajax
Ajax
3 - 1
FC Midtjylland

Ajax speelde voor rust al goed tegen de Denen, maar vergat zichzelf te belonen. Dat gebeurde pas in de tweede helft, waarin er snel na elkaar twee doelpunten vielen. De tweede tijdens de 3-1 overwinning kwam van de voet van Mazraoui, die scoorde na een goede aanval en een heerlijke aanname. Of hij blij was met zijn goal? 'Ontzettend blij, ja. Het is altijd lekker om een doelpunt te maken, vooral in de Champions League.'

Mazraoui kan het weten. In zijn carrière maakte hij vooralsnog slechts één Eredivisie-doelpunt, dat was op 16 december 2018, tijdens de 8-0 thuiszege op De Graafschap. In het miljardenbal was het daarentegen al drie keer raak voor de rechtsback. Naast zijn doelpunt tegen Midtjylland scoorde hij in het magistrale seizoen 2018/19 in de groepsfase ook al tegen Benfica (de winnende 1-0 in blessuretijd) en op bezoek bij Bayern München (toen hij de eindstand bepaalde op 1-1).

Woensdag was hij met zijn 2-0 beslissend, zo constateerde hij zelf. 'Toen was het zo goed als klaar, want zij waren de hele wedstrijd niet echt dreigend. Een makkelijke overwinning? Het was een goede overwinning, een solide overwinning. We speelden heel goed en hadden nog meer kunnen scoren, maar makkelijk wil ik het niet noemen. Al had ik niet het gevoel dat Midtjylland het ons moeilijk kon maken.' Smetje op de avond was de penalty die Mazraoui weggaf, al vond de verdediger dat er weinig aan de hand was. 'Ik blokte die aanvaller, maar de bal kwam alsnog mee in zijn loop, waardoor het misschien leek alsof ik hém aantikte en niet de bal. Ik vond het heel vreemd dat de VAR het niet terugdraaide.'

Zelfkritische Labyad
Waar Mazraoui dus doel trof, scoorde zijn ploeggenoot Zakaria Labyad níét. In de eerste helft kreeg hij daar wel een enorme kans voor, maar oog in oog met de doelman faalde hij jammerlijk. 'Die moest er gewoon in', zo toonde hij zich tegenover SBS6 zelfkritisch. 'Of ik 'm tegendraads in had moeten schieten? Ja, eigenlijk wel. Ik raakte de bal niet vol en de keeper was er snel bij, maar zo'n kans moet er gewoon in.' Overigens was Labyad wel verantwoordelijk voor een doelpunt, zo bleek na afloop: Ryan Gravenberch verklapte namelijk dat zijn wereldgoal vooral te danken was aan Labyad en zijn tips.