Eriksen en Özil maken indruk bij debuut in Engeland

Christian Eriksen heeft Tottenham Hotspur bij zijn debuut naar een meer dan verdiende overwinning op het Norwich City van Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel geleid. Mesut Özil deed in zijn eerste wedstrijd voor Arsenal eveneens van zich spreken.

Eriksen en Özil maken indruk bij debuut in Engeland

Tottenham Hotspur – Norwich City 2-0
Christian Eriksen drukte bij zijn debuut voor Tottenham Hotspur meteen zijn stempel op het spel van The Spurs. De voor dertien miljoen euro van Ajax overgekomen Deense spelmaker liet op White Hart Lane de ene na de andere goede pass van zijn voet vertrekken en kon bij zijn publiekswissel in de 71ste minuut op applaus rekenen van de 36 duizend Spurs-fans.

Eriksen stond aan de basis van beide treffers van Tottenham en had vlak voor de 1-0 van Gylfi Sigurdsson, die een steekpass van de Deen beheerst in de verre hoek schoot (foto), zelf ook bijna kunnen scoren. Bij de 2-0 stuurde Eriksen collega-middenvelder Paulinho diep op de rechterflank, waarna Sigurdsson uit een voorzet van de Braziliaan de eindstand op 2-0 bepaalde.

Norwich kon daar, met Fer en Van Wolfswinkel in de basis, bar weinig tegenover stellen. Van Wolfswinkel kwam alleen vlak voor rust in de buurt van een treffer. Nadat hij zijn directe tegenstander Michael Dawson van zich af had geschud, voorkwam Spurs-linksback Danny Rose met een ultieme poging echter dat de spits een voorzet van Nathan Redmond kon binnentikken.

Tottenham boekte de derde zege van het seizoen en staat daardoor vooralsnog gedeeld bovenaan na vier speelronden in de Premier League. Liverpool heeft evenwel ook negen punten en kan de club uit Noord-Londen nog voorbij streven als het maandagavond bij Swansea City wint. Norwich staat met vier punten op de dertiende plaats.

Sunderland - Arsenal 1-3
Arsenal kende eveneens weinig moeite om tegen Sunderland de derde overwinning van het seizoen te laten noteren. Met recordaankoop Özil in de basis als vervanger van de geblesseerde Tomas Rosicky gingen The Gunners rusten met een 1-0 voorsprong. Op aangeven van de voor vijftig miljoen euro bij Real Madrid losgeweekte Duitse spelmaker maakte Olivier Giroud alweer zijn vijfde officiële treffer van deze jaargang.

Sunderland leek vlak na rust nog even aan te klampen na een benutte penalty van de nog maar net ingevallen Craig Gardner, maar vervolgens wees Aaron Ramsey (foto) Arsenal de juiste weg met twee treffers in tien minuten tijd. Eerst jaagde de 22-jarige Welshman de bal van ruim twintig meter achter Sunderland-sluitpost Kieren Westwood, vervolgens rondde hij een vlotte combinatie met Özil en Giroud koelbloedig af.

Door de derde overwinning op rij deelt Arsenal de koppositie momenteel met Liverpool en Tottenham Hotspur. Liverpool kan maandagavond echter weer afstand nemen van de twee clubs uit Noord-Londen als het op bezoek bij Swansea City minimaal een punt pakt.

Stoke City – Manchester City 0-0
Manchester City is er wederom niet in geslaagd een uitwedstrijd in de Premier League te winnen. Waar in de tweede speelronde met 3-2 werd verloren van Cardiff City, bleef het zaterdag doelpuntloos gelijk tegen Stoke City.

In twee thuiswedstrijden behaalde City tot dusverre zes punten en incasseerde de ploeg geen enkel doelpunt. Stoke (dat met Erik Pieters in de basis startte) kende zelf weinig mogelijkheden, maar wist elke aanval van City uitstekend af te slaan.

In de tweede helft kwam de ploeg van manager Manuel Pellegrini zelfs goed weg. Stoke begon goed te voetballen en kreeg bij vlagen mogelijkheden om te scoren.

Aston Villa – Newcastle United 1-2
Met Ron Vlaar en Karim El Ahmadi in de basis begon Aston Villa aan de thuiswedstrijd met Newcastle United. Een voorspoedige start had Villa echter niet, in tegenstelling tot het elftal van keeper Tim Krul.

Uit een klutssituatie kon Hatem Ben Arfa de bal na een lage voorzet van Papiss Cissé zonder moeite binnen tikken. De thuisclub had vervolgens lang nodig om de achterstand recht te zetten. Pas een kwartier na tijd kon Christian Benteke de stand na voorbereidend werk van Ashley Westwood gelijk trekken.

De Belg liet daarmee zijn vierde treffer van het seizoen aantekenen en alweer zijn achttiende in het kalenderjaar 2013. Daarmee is hij dit jaar de meest productieve spits van de Premier League. Ruim een kwartier voor tijd zorgde Yoan Gouffran er met een treffer voor dat de drie punten mee naar Newcastle gingen.

Overige uitslagen:
Hull City - Cardiff City 1-1
Fulham - West Bromwich Albion 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen