Ergernis bij Van Hanegem: 'Als je een snotneus hebt, laat Higler verzorging toe'

Reacties

Willem van Hanegem vindt Feyenoord zich zondag niet zo had mogen laten aftroeven door FC Twente, maar de 79-jarige oud-international ergerde zich ook aan de rol van scheidsrechter Dennis Higler tijdens de Eredivisie-kraker in Enschede.

Ergernis bij Van Hanegem: 'Als je een snotneus hebt, laat Higler verzorging toe'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
2 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Van Hanegem is in de eerste plaats vooral teleurgesteld over wat Feyenoord na de knappe Champions League-zege op Lazio liet zien in Enschede. 'Dan laat je jezelf toch niet zo opzijzetten door jongens als Steijn, Sadílek, Hilgers en Pröpper? Ze rollen bij Twente als ze een voorsprong hebben elk duel over het gras. Als regerend landskampioen zeg je na een paar minuten toch: Ga nou niet leuk doen vanmiddag, Sadílek. Maar ze lieten het allemaal maar gebeuren. Dat viel mij erg tegen', schrijft De Kromme in zijn column in het AD.

Van Hanegem benadrukt dat Feyenoord in zijn ogen geen recht had op een resultaat en gunt FC Twente-trainer Joseph Oosting het succes, maar ergerde zich wel kapot aan de rol van Higler. 'Die man heeft de hele wedstrijd dat gebaar naar zijn stopwatch gemaakt. Stoer van: rek nou geen tijd, want we spelen net zo lang door. Maar de trainers hebben zich bij FC Twente - Feyenoord de zenuwen gewisseld. De verzorger van FC Twente moest om de paar minuten naar spelers sprinten die net deden of ze zwaar geblesseerd waren.'

Dat er maar zes minuten werden bijgetrokken, vindt Van Hanegem vreemd. 'De VAR had zo'n beetje een kwartier nodig om te bekijken of de 2-0 nu wel of geen buitenspel was. En dan trekt die Higler er welgeteld zes minuten bij. Hoe kan dat? In de blessuretijd had Twente gewoon weer twee zwaar geblesseerde spelers. En als je een snotneus hebt, laat Higler verzorging toe.' Tot ergernis van De Kromme. 'Er gaan miljoenen om in de sport, maar extra tijd is nog steeds een kwestie van hoe de pet staat bij de scheidsrechter.'

Op X sprak Santiago Giménez ook zijn verbazing uit over het uitblijven een penalty voor een overtreding op hem van Twente-verdediger Robin Pröpper. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.