Eredivisie-sensatie Dessers gaat voor interlandloopbaan bij Nigeria

Reacties

Cyriel Dessers hoopt snel zijn eerste interland voor Nigeria te mogen spelen. De spits van Heracles Almelo is door zijn goede vorm van dit seizoen serieus in beeld gekomen bij de Super Eagles.

Eredivisie-sensatie Dessers gaat voor interlandloopbaan bij Nigeria
© Pro Shots

De 24-jarige Dessers werd geboren in België, maar heeft een Nigeriaanse moeder. Vorige maand liet hij in een uitgebreid interview met VI weten dat het zijn droom is om voor de nationale ploeg van Nigeria uit te komen. 'Voor het WK van 2018 heb ik contact gehad met de assistent-bondscoach', zei Dessers toen. 'Deze winter zeiden ze: “Je moet naar een club gaan waar je wekelijks speelt”. Daar zit ik nu.'

'Maar de concurrentie zit niet stil, je hebt wereldwijd driehonderd miljoen Nigerianen', vervolgde Dessers. 'Zo is Victor Osimhen doorgebroken bij Lille en hard op weg een wereldspits te worden. Toch hoop ik ooit de kans te krijgen, al is het maar in een wedstrijd tegen Swaziland of Tanzania. Dromen mag. Toch?'

De droom van Dessers lijkt weer een beetje dichter bij realiteit te zijn gekomen, nu de Nigeriaanse voetbalbond op Twitter laat weten dat de aanvaller van Heracles zich beschikbaar heeft gesteld voor de nationale ploeg. 'Na meerdere gesprekken met de bondsvoorzitter, Amuju Pinnick, heb ik besloten om me volledig aan Nigeria en de Super Eagles te committeren', wordt Dessers geciteerd.

Dessers, dit seizoen al goed voor elf doelpunten in vijftien competitieduels voor Heracles, belooft hard te gaan werken voor een kans bij de Nigeriaanse ploeg. 'Ik ben een trotse Nigeriaan en kan niet wachten om mijn droom om in het groen/wit te spelen te laten uitkomen', aldus Dessers.

Bekijk hier al onze video's
Meer C. Dessers
Meer over C. Dessers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.