Eredivisie op Rapport: en weer was het raak met de keepers

Reacties

Opnieuw was er sprake van keepersblunders in de Eredivisie. Dat is ook terug te zien in de rapportcijfers. In VI op Rapport zetten we alle beoordelingen uit de 21ste speelronde van de Eredivisie op een rij.

Eredivisie op Rapport: en weer was het raak met de keepers
© Pro Shots

Yvon Mvogo (foto) was de keeper die het meest over de tong ging. Met een flinke blunder leidde hij, uitgerekend in het eerste duel dat hij weer in de basis een kans kreeg van PSV-coach Roger Schmidt, de zege van AZ in (1-2). De doelman kreeg een 4,5 voor zijn ongelukkige wedstrijd.

Jeroen Houwen van Vitesse maakte het wat betreft zijn cijfer nog wat bonter. Hij kreeg een 4. En dat cijfer is vooral terug te voeren op zijn ketser. Bij een 1-0 stand in het voordeel van FC Twente mislukte een uitgooi van de doelman volledig. Jacob Rasmussen moest een goal voorkomen met een handsbal. Een penalty en een rode kaart waren het gevolg. Uiteindelijk verloren de Arnhemmers met 3-0.

Orkun Kökçü werd dit weekend verkozen tot Speler van de Week. Hij kreeg een 8,5 voor zijn glansrol tegen Sparta Rotterdam.

Bekijk hieronder alle cijfers:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.