Eredivisie op Rapport: aanwinsten Van den Boomen en Stengs stellen teleur

Reacties

In Eredivisie op Rapport maken we na elke speelronde de balans op met beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters. Bij de topclubs maakten aankopen Branco van den Boomen en Calvin Stengs geen goede indruk tijdens de tweede speelronde van de Eredivisie.

Eredivisie op Rapport: aanwinsten Van den Boomen en Stengs stellen teleur
© Pro Shots

Van den Boomen en Stengs moeten Ajax en Feyenoord van creativiteit voorzien, maar slaagden daar niet in. De van Toulouse overgekomen middenvelder kreeg in het uitduel met Excelsior (2-2) een 5 en werd na een uur gewisseld voor Kenneth Taylor, die het overigens niet veel beter deed. De van OGC Nice overkomen linkspoot kreeg een dag later ook 5 voor zijn optreden in de Rotterdamse derby (2-2) en moest halverwege de tweede helft plaatsmaken voor Ayase Ueda.

Zo waren er meer nieuwelingen die een slechte beurt kenden tijdens het tweede competitieweekend. Ajax-verdediger Jakov Medic (4,5) maakte vorige week bij zijn debuut nog een prachtige treffer tegen Heracles Almelo (4-1), maar stond met geschutter in de opbouw nu aan de basis van een tegentreffer tegen Excelsior (2-2). Zondagmiddag kon Mats Seuntjens (4,5) niet voorkomen dat FC Utrecht opnieuw zonder treffer bleef tegen SC Heerenveen (0-2).

Wat dat betreft kende Charles-Andreas Brym een veel beter weekend. De Canadese aanvaller startte voor het eerst in de basis bij Sparta en scoorde twee keer tegen Feyenoord, wat hem de titel VI's Speler van de Week opleverde. Ook debutant Leo Sauer (17) maakte indruk met de late gelijkmaker de Rotterdamse derby, zoals Vangelis Pavlidis opnieuw sterk speelde voor AZ in het uitduel met RKC Waalwijk (1-3) en Sem Steijn de Man van de Wedstrijd was namens FC Twente.

Bekijk hieronder alle beoordelingen van speelronde twee in de Eredivisie.

Heracles Almelo Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Excelsior Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Vitesse Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Almere City FC Nederland

Almere City FC Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

FC Volendam Nederland

FC Volendam Nederland

FC Utrecht Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

FC Twente Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

RKC Waalwijk Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.