Blunder Medic leidt eerste puntenverlies van Ajax in

Reacties

Ajax is zaterdagavond op bezoek bij Excelsior tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aangelopen. Door een grote fout van Jakov Medic kwamen de Amsterdammers op achterstand, de schade werd slechts gedeeltelijk hersteld.

Blunder Medic leidt eerste puntenverlies van Ajax in
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
2 - 2
Ajax
Ajax

De moeizame middag liet zich al voorspellen door de weersomstandigheden. Het was erg warm en het kunstgrasveld lastig te bespelen. De eerste helft verliep dan ook behoorlijk traag. De eerste serieuze kans was meteen raak. Carlos Forbs, die zijn basisdebuut maakte, zette druk op Serano Seymor, snoepte hem de bal af en stelde zo Brian Brobbey in staat om zijn eerste treffer van het seizoen te maken.

De spits, die met Chuba Akpom een concurrent zag komen, kreeg veel kansen om zijn doelpuntentotaal op te vijzelen. Vlak voor rust leek dat ook te lukken, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Excelsior was tot dusver niet heel gevaarlijk geweest, maar kwam in de extra tijd van de eerste helft toch op 1-1. Arthur Zagré legde de bal terug vanaf de achterlijn en Siebe Horemans kreeg de bal langs Jay Gorter, die voorlopig de geblesseerde Gerónomi Rulli opvolgt.

Brian Brobbey bedankt Carlos Forbs.
© Pro Shots
Brian Brobbey bedankt Carlos Forbs.

Met veel chagrijn ging Ajax de rust in en eenmaal uit de kleedkamer ging het van kwaad tot erger voor de Amsterdammers. Medic, vorige week nog matchwinner tegen Heracles Almelo, ging pijnlijk in de fout in zijn eigen strafschopgebied. Lazaros Lamprou kreeg bij het uitverdedigen van de Kroaat een voet tegen de bal en gaf Nikolas Agrafiotis een niet te missen kans: 2-1 (zie video onderaan).

Ajax-trainer Maurice Steijn greep vervolgens in door Kenneth Taylor en Davy Klaassen in te brengen en dat leverde na iets meer dan tien minuten de 2-2 op. Mohammed Kudus - nog steeds speler van Ajax - zette voor vanaf rechts en Klaassen maakte het af nadat hij voor zijn man was gekomen. Ajax ging op zoek naar meer en werd gevaarlijk via Klaassen en Kudus. Aan de andere kant kreeg Excelsior een grote kans via invaller Derensili Sanches Fernandes.

In de jacht op de 2-3 gunde Steijn de IJslander Kristian Hlynsson zijn Eredivisie-debuut, maar dat draaide niet uit op het gewenste sprookje. Zo loopt Ajax in de tweede speelronde tegen het eerste puntenverlies aan, Excelsior boekt na de eerdere 4-3 overwinning op NEC weer een knap resultaat. Ajax kan zich nu volledig richten op Europa, omdat het duel met FC Volendam in speelronde drie is verschoven naar september. Ajax treft in de play-offs van de Europa League het Bulgaarse Ludogorets.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Excelsior Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.