Eredivisie CV spreekt zich resoluut uit tegen nieuwe FIFA-plannen

Reacties

De Eredivisie CV heeft zich vrijdag tijdens een speciale bijeenkomst uitgesproken tegen de nieuwe FIFA-plannen. De organisatie achter de Nederlandse competitie voelt niets voor het om de twee jaar organiseren van een WK.

Eredivisie CV spreekt zich resoluut uit tegen nieuwe FIFA-plannen
© Pro Shots

Het verdubbelen van het aantal WK's is een idee dat onlangs nadrukkelijk is geopperd door de wereldvoetbalbond. Er kwam al veel kritiek op die plannen, met als veelgebruikt argument dat de voetbalkalender nu al overvol is. De Eredivisie CV wil de huidige voetbalkalender graag houden zoals die nu is.

De organisatie maakt bekend bij de bijeenkomst met vertegenwoordigers van de verschillende competities in Europa tegen het voorstel van de FIFA te hebben gestemd. De Eredivisie CV heeft bovendien aan de UEFA gevraagd om zich ook uit te spreken tegen de plannen.

Directeur Jan de Jong licht toe: 'Los van de devaluatie van de titel als die iedere twee jaar vergeven wordt, zijn de clubs hun spelers vijftien à twintig dagen per jaar extra kwijt aan het nationale team. Dat is veel te veel. Dat leidt tot allerlei planningsproblemen voor de wedstrijdkalender van de Eredivisie, een mogelijke waardedaling door toenemend media-aanbod van grote toernooien in de zomer, en het belangrijkste: een verdere belasting van spelers met kans op nog meer blessures.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.