'Er is één club waar De Jong zich echt aangetrokken tot voelt'

Reacties

De toekomst van Frenkie de Jong blijft de gemoederen bezighouden in Spanje. Hoewel de middenvelder van Barcelona meermaals heeft aangegeven te willen blijven, is er volgens de krant Sport één andere club waar hij zich erg tot aangetrokken voelt: Bayern München.

'Er is één club waar De Jong zich echt aangetrokken tot voelt'
© Pro Shots

De Jong wordt al geruime tijd in verband gebracht met Manchester United, terwijl vorige week ook de interesse van Chelsea aan het licht kwam. Hij beschouwt de Premier League volgens Sport echter niet als een verleidelijke bestemming. Ook toen hij in 2019 vertrok bij Ajax was de Premier League nooit echt in beeld: De Jong vond met name Paris Saint-Germain en Barcelona interessante opties.

Barcelona heeft de Oranje-international verzocht om te vertrekken en zodoende denkt hij noodgedwongen na over nieuwe clubs. Bayern zou hoog op zijn lijst staan. 'De speelstijl, de afstand tot Nederland, de competitie en de aspiraties in de Champions League zijn voor De Jong aspecten waardoor hij een vertrek bij Barcelona zou overwegen', meent Sport. 'Ook de toekomstige aanwezigheid van Matthijs de Ligt is een voordeel.'

United-fans over Frenkie: 'Samen met Eriksen moet hij Pogba doen vergeten'

Bayern hoopt De Ligt deze zomer over te nemen van Juventus, maar van een transfer is zeker nog geen sprake. Zaterdag bevestigde directeur Olivier Kahn dat de verdediger oren heeft naar een overstap. Kahn verwacht op korte termijn echter geen witte rook. 'Het is lastig om een prognose af te geven. Er zullen meer gesprekken komen en dan zullen we het zien.'

Mocht Bayern zich mengen in de strijd om De Jong, dan moeten beide clubs wellicht hun trots wel opzijzetten. Sinds de moeizame, maar geslaagde onderhandelingen over Robert Lewandowski is de relatie tussen de clubs niet opperbest. Bayern zou van mening zijn dat Barcelona 'niet correct' heeft gehandeld in dat transferdossier. Technisch directeur Mateu Alemany zou telefoontjes van Bayern zelfs geregeld hebben genegeerd in de afgelopen weken.

Deadline Day
Ondertussen heeft Manchester United nog altijd belangstelling voor De Jong, weet de Daily Mirror. Trainer Erik ten Hag zou bereid zijn om te wachten tot de laatste dag van de transferwindow. Een deal is erg gecompliceerd, mede omdat De Jong een groot bedrag aan achterstallig salaris tegoed heeft. Het zou gaan om circa zeventien miljoen euro. De Jong ging tijdens de coronapandemie akkoord met een salarisverlaging, onder de voorwaarde dat hij later gecompenseerd zou worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.