Enthousiasme bij Heracles: 'Amoah maakt kipfitte indruk'

Het zal vooral van de financiële onderhandelingen afhangen of Matthew Amoah de nieuwe spits wordt van Heracles Almelo. De 32-jarige Ghanees voegde zich maandag bij de selectie van trainer Jan de Jonge en na twee dagen besloot de club hem een aanbieding te doen.

Enthousiasme bij Heracles: 'Amoah maakt kipfitte indruk'

'Amoah maakte in ieder geval een kipfitte indruk', vindt voorzitter Jan Smit. Amoah zit zonder club, na zijn transfervrije vertrek bij SC Heerenveen. 'De tijden zijn veranderd. Net als iedereen mogen spelers en trainers tegenwoordig blij zijn als ze een baantje hebben.'

Amoah heeft daarbij wel een tweede ijzer in het vuur, want ook zijn oude club NAC Breda, waar hij in het verleden al vier jaar speelde, wil hem deze week een contractvoorstel doen. Amoah stond in het verleden verder onder contract bij Vitesse, Fortuna Sittard en Borussia Dortmund.

De Jonge maakte hem vorig seizoen mee bij Heerenveen, waar de aanvaller Alfred Finnbogason voor zich moest dulden en geen competitieminuten maakte in het eerste elftal. 'Over de staat van dienst van Amoah hoeven we het niet te hebben', constateert De Jonge.

'Ik wilde vooral zien hoe snel en hoe alert hij nog is', vervolgt De Jonge. 'Hij heeft in ieder geval de hele voorbereiding bij NAC meegetraind en oogt fit. Daarnaast ben ik tot nu toe erg positief over Aleksei Kangaskolkka, de Finse spits die we hebben aangetrokken. Hij gaat er echt voor en stelt zich heel open op.' (Peter Wekking)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen