Enorme opluchting bij Liverpool na beëindigen van horrorreeksen

Liverpool moest er lang op wachten, maar wist zaterdag dan eindelijk weer eens een thuiswedstrijd in de Premier League te winnen. Mohamed Salah gaf na afloop aan dat hij bij rust, toen Aston Villa nog op een 0-1 voorsprong stond, nog vreesde voor wéér een vervelende middag op Anfield.

Liverpool
Liverpool
2 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Liverpool won voor zaterdag liefst negen thuiswedstrijden op rij niet in de Premier League en ook zaterdag dreigde het weer even mis te gaan. Aston Villa nam na een aantal gemiste kansen van de thuisploeg de leiding en vlak voor rust werd een goal van Roberto Firmino afgekeurd door de VAR.

'In de kleedkamer hing niet de beste sfeer, maar er vielen geen harde woorden', zei Jürgen Klopp na afloop. 'Ik hoefde mijn spelers ook niet te veel op te peppen: ze wisten als we op deze voet door zouden gaan, dat we ook in de tweede helft kansen zouden krijgen.' Dat bleek en Liverpool wist de rollen om te draaien (2-1). 'Een ontzettend belangrijke overwinning voor ons en een enorme opluchting', jubelde Klopp.

Die opluchting voelde ook Salah, maker van de gelijkmaker. 'We hebben de laatste tijd natuurlijk wat thuiswedstrijden verloren en nu dachten we ook even: oh nee, niet weer… Maar we hebben het in de tweede helft goed gedaan', aldus de Egyptenaar. 'Deze zege is heel belangrijk voor ons. Ik geloof dat er nog zeven duels zijn te spelen? Dan mogen we geen fouten meer maken. We willen ook volgend seizoen weer in de Champions League spelen, dus deze zege hadden we heel hard nodig.'

Niet alleen de overwinning maakte een einde aan een absurde reeks van Liverpool (de laatste thuiszege in de Premier League dateerde van 16 december), ook de goal van Salah deed dat. Zijn treffer was het eerste doelpunt van Liverpool uit open spel op Anfield in 769 minuten (!).

Alexander-Arnold
Het winnende doelpunt werd gemaakt door uitgerekend Trent Alexander-Arnold, die tijdens de afgelopen interlandperiode buiten de Engelse selectie was gehouden door Gareth Southgate. De bondscoach zat zaterdag op de tribune bij de wedstrijd tussen Liverpool en Villa en zag zo een heldenrol van de man die hij passeerde.

'We hoeven het nu niet iedere keer over Trent te hebben', vond Klopp. 'Iedereen is het ermee eens dat hij een geweldige speler is. De beslissingen over de Engelse selectie worden genomen door Gareth Southgate, wij hoeven ons daar niet iedere week mee te bemoeien.'

Aanvoerder James Milner was trots op Alexander-Arnold. 'Dit zegt veel over zijn karakter', vond de middenvelder. 'Mensen vergeten weleens hoe jong hij nog is. Trent heeft al veel mooie dingen meegemaakt in zijn loopbaan en dat hij nu buiten de Engelse selectie werd gehouden was misschien wel een van zijn eerste teleurstellingen. Mooi dat hij nu zo reageert met zo'n belangrijke goal. We zijn heel blij voor hem.'