Liverpool na vier maanden eindelijk verlost van vloek op Anfield

Liverpool heeft zaterdag een punt gezet achter een horrorreeks op het eigen Anfield. Dankzij een doelpunt van Trent Alexander-Arnold in blessuretijd werd er sportieve wraak genomen op Aston Villa. Voor Liverpool betekende het de eerste thuiszege in de Premier League in bijna vier maanden tijd.

Liverpool
Liverpool
2 - 1
Aston Villa
Aston Villa

De ontlading na zijn winnende goal was enorm bij Alexander-Arnold en dat valt natuurlijk wel te begrijpen. Regerend landskampioen Liverpool verloor immers zijn laatste zes thuiswedstrijden in de competitie en had in totaal zelfs al al negen Premier League-thuisduels op rij niet meer gewonnen. De laatste competitiezege in het eigen stadion dateerde van 16 december, toen Tottenham Hotspur werd verslagen (2-1). Zaterdag werd er een einde gemaakt aan het lange wachten.

De overwinning op Villa was zwaarbevochten, al was Liverpool in de eerste helft wel de dominante partij. De thuisploeg kreeg toen ook voldoende mogelijkheden, via bijvoorbeeld Mohamed Salah en Diogo Jota, maar scoren lukte lange tijd niet. Aan de overkant was het vlak voor rust wel raak. Alisson Becker wist het schot van Ollie Watkins niet te keren.

Liverpool leek nog voor rust op gelijke hoogte te komen, maar de goal van Roberto Firmino werd na ingrijpen van de VAR geannuleerd. Zo begon de thuisploeg de tweede helft op nul. Met Georginio Wijnaldum als aanjager op het middenveld werd de jacht op de 1-1 hervat en de gewenste goal viel na een klein kwartier na rust. Emiliano Martínez keerde het schot van Andrew Robertson, maar kon niet voorkomen dat Salah uit de rebound alsnog scoorde.

Liverpool wilde meer, maar ontsnapte aan een nieuwe achterstand toen Trézéguet de paal raakte. Anwar El Ghazi kwam voor de laatste twintig minuten in de ploeg bij Villa en met de Nederlander binnen de lijnen leek Villa een punt uit het vuur te slepen. In de extra speeltijd ging het echter toch mis, toen Alexander-Arnold de winnende maakte: 2-1. Zo nam Liverpool sportieve wraak voor de 7-2 nederlaag van eerder dit seizoen tegen Villa, kent het een goede generale repetitie voor de Champions League-kraker tegen Real Madrid en staat het nu voor in ieder geval even vierde in de Premier League.