Enorme meevaller voor Feyenoord dankzij massale steun fans

Reacties

Feyenoord heeft maandag een update gegeven inzake de tegemoetkomingscampagne voor seizoenkaarthouders. De Rotterdammers verwachten dat ze zeker de helft van het totaalbedrag van vijftien miljoen euro niet hoeven terug te betalen aan fans.

Enorme meevaller voor Feyenoord dankzij massale steun fans
© Pro Shots

Seizoenkaarthouders kunnen geld terugvragen voor de wedstrijden die ze dit seizoen moesten missen als gevolg van de coronacrisis. Als de fans dit massaal doen, heeft Feyenoord een groot probleem.

'Bij aanvang van het huidige seizoen had Feyenoord een eigen vermogen van circa achttien miljoen euro en bijna twaalf miljoen euro op de bank', zo vertelde directeur Mark Koevermans onlangs in een video die Feyenoord verspreidde. 'Nu, een donker coronajaar later, staan we in het rood. Ondanks de geweldige steun die we al eerder van supporters, zakelijke en sponsorrelaties mochten ontvangen.'

Wat als een zwaard van Damocles boven de club hangt, is dat supporters en zakelijke relaties het recht hebben om geld terug te vragen voor duels waarin De Kuip noodgedwongen leeg bleef vanwege de coronamaatregelen. 'In totaal gaat het om circa vijftien miljoen euro', becijferde Koevermans.

Zover zal het dus niet komen: 'Feyenoord verwacht dat het minimaal de helft van het totaalbedrag van 15 miljoen euro niet hoeft terug te betalen aan supporters. De club baseert dit op de keuzes die supporters tot dusver hebben gemaakt om wel of niet (volledig) af te zien van tegemoetkoming voor hun seizoenkaart 2020-2021', aldus de Rotterdammers in een statement.

Supporters die volledig afzien van restitutie ontvangen als dank het Full Support Uitshirt 2021-2022. Dat tenue droegen de Feyenoord-spelers zondag in het uitduel met FC Utrecht.

Op VI PRO stonden we eerder dit jaar stil bij de financiële problemen in De Kuip:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.