Enorme dreun AA Gent: sterkhouder kiest middenin seizoen voor lucratief avontuur

Reacties

Met nog vier wedstrijden in de reguliere competitie, de kwartfinales in de Conference League en de play-offs in het verschiet, moet AA Gent het doen zonder Michael Ngadeu.

Enorme dreun AA Gent: sterkhouder kiest middenin seizoen voor lucratief avontuur
© Pro Shots
RFC Seraing
RFC Seraing
0 - 5
Gent
Gent

De 32-jarige verdediger kiest voor een lucratief avontuur bij het Chinese Beijing Guoan en is per direct vertrokken. Ngadeu beschikt over een aflopend contract, maar wilde per se nu weg, waarop AA Gent besloot een deal te sluiten met de Chinezen. In China is de transfermarkt open tot 7 april. Omdat de Belgische transfermarkt gesloten is, kan Gent geen vervanger halen.

'Wij hadden uiteraard gehoopt om Ngadeu nog minstens tot het einde van het seizoen bij ons te houden. Mike is een belangrijke speler die altijd fysiek beschikbaar is', reageert voorzitter Michel Louwagie op de clubwebsite. 'Het financiële voorstel dat Beijing hem deed, was voor ons helaas te hoog gegrepen. Het was ook zijn wens om Gent nu al te verlaten.'

Gent bereikte mede door een hattrick van sensatie Gift Orban de kwartfinales van de Conference League. Daarin treedt het op 13 en 20 april aan tegen West Ham United. In de Jupiler Pro League staat Gent momenteel vierde, een plek die recht geeft op deelname aan de kampioensgroepronde. De voorsprong op Club Brugge bedraagt twee punten, terwijl ook Westerlo en Standard Luik nog serieuze kans maken op de kampioenspoule.

De international van Kameroen miste dit seizoen geen wedstrijd voor Gent in de competitie. In de zomer van 2019 kwam hij over van Slavia Praag. Eerder speelde hij in Roemenië en Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.