Engelse WK-held Trippier wordt concurrent van Arias bij Atlético

Reacties

Kieran Trippier laat Engeland achter zich en gaat het avontuur aan in Spanje. Bij Atlético Madrid wordt de rechtsback de concurrent van voormalig PSV'er Santiago Arias.

Engelse WK-held Trippier wordt concurrent van Arias bij Atlético

Atlético en Tottenham Hotspur vonden elkaar in een transfersom van naar verluidt 24 miljoen euro. Trippier vloog woensdag naar Madrid voor zijn medische keuring en zette aansluitend zijn handtekening onder een meerjarig contract. Hij is de derde nieuwe verdediger die Atlético deze zomer aantrekt, na Felipe (FC Porto) en Renan Lodi (Athletico Paranaense).

Trippier (28) is aangetrokken als de opvolger van Juanfran, die Atlético na acht trouwe dienstjaren achter zich liet. Juanfran is er overigens nog niet in geslaagd om een nieuwe werkgever te vinden.

In vier jaar tijd kwam Trippier tot 114 officiële wedstrijden voor Tottenham. Hij groeide bij de Londense club uit tot Engels international en staat op zestien caps voor zijn land. Vorig jaar maakte Trippier nog veel indruk op het WK in Rusland en opende hij in de halve finale met een prachtige vrije trap de score tegen Kroatië. Ondanks deze treffer werd Engeland na verlenging uitgeschakeld: 2-1.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.