Engeland na zege op Spanje zo goed als zeker van kwartfinale

Reacties

Engeland heeft een reuzenstap gezet richting de kwartfinale van het EK Vrouwen. In het Rat Verlegh Stadion was de ploeg van bondscoach Mark Sampson met 2-0 te sterk voor Spanje.

Engeland na zege op Spanje zo goed als zeker van kwartfinale

Spanje had het openingsduel met 2-0 gewonnen van Portugal, terwijl Engeland met 6-0 won van Schotland. In Breda gingen de Engelsen al snel vrolijk door met scoren: na anderhalve minuut zorgde Francesca Kirby voor de openingstreffer. Mini-Messi, zoals Sampson haar ooit noemde, kreeg de bal mee van Ellen White en schoof de 1-0 in de korte hoek.

Niet veel later werd de 2-0 onterecht afgekeurd wegens buitenspel, waarna Spanje wat beter in de wedstrijd kwam en kansen kreeg op de gelijkmaker. Die kwam er niet, en vlak nadat een Spaanse penaltyclaim niet werd gehonoreerd, tekende Jodie Taylor - in het eerste duel goed voor een hattrick - voor de eindstand. Daardoor kan Engeland een ticket voor de kwartfinale bijna niet meer ontgaan.

Schotland - Portugal 1-2
Eerder op de avond had Portugal de hoop op een plek in die kwartfinale nog levend gehouden, door op Het Kasteel te winnen van Schotland. Nadat Lana Clelland namens de Britsen een enorme kans had gemist, profiteerde Carolina Mendes van een enorme flater van verdedigster Vaila Barsley. Kort na de 1-1 van Erin Cuthbert tekende Ana Leite vervolgens voor de eindstand.

Schotland staat na twee duels puntloos laatste en is zo goed als uitgeschakeld. Portugal en Spanje hebben drie punten, Engeland gaat aan kop met zes uit twee. De laatste groepsduels zijn donderdag om 20.45 uur Portugal - Engeland en Schotland - Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.