Taylor steelt met hattrick de show namens Engeland tegen Schotland

Reacties

Engeland heeft een overtuigend optreden op de mat gelegd tijdens hun eerste wedstrijd op het EK Vrouwen. De Engelsen waren in Utrecht oppermachtig tegen Schotland: 6-0.

Taylor steelt met hattrick de show namens Engeland tegen Schotland

Al snel werd duidelijk dat Engeland de dienst ging uitmaken in Stadion Galgenwaard. Jodie Taylor stal de show in de Domstad. Na tien minuten bleef ze rustig oog in oog met de Schotse keepster. Na 26 minuten verdubbelde de spits de voorsprong. De Schotten kregen een vrije trap van Engeland moeilijk weg, waarna Taylor opnieuw trefzeker was. 

Niet veel later maakte Ellen White er 3-0 van en opnieuw had Taylor een hoofdrol. Van grote afstand schoot de speelster van Arsenal de bal op de lat. White was alert en tikte de derde treffer binnen. Na de rust completeerde Taylor haar hattrick. Ze werd diep gestuurd, waarna ze de bal fraai over de uitkomende doelman lobde. In de slotfase volleerde Jordan Nobbs de 5-0 tegen de touwen. In de absolute slotseconde zette Toni Duggan de eindstand op het scorebord: 6-0.

Spanje wint van Portugal

Eerder op deze woensdagavond werd in Groep D ook het duel gespeeld tussen Spanje en Portugal. De Spanjaarden wonnen op De Vijverberg met 2-0. In de 23ste minuut maakte Vicky Losada een knap doelpunt. Na een goede aanname schoot ze de bal over de Portugese keepster Patricia Morais heen. Vlak voor rust kopte Amanda Sampedro de tweede treffer binnen.

Op zondag 23 juli staat de tweede speelronde in Groep D op het programma. Dan speelt Schotland tegen Portugal (18.00 uur) en komt Engeland in actie tegen Spanje (20.45 uur).

Mis niets van het EK Vrouwen

Wil jij de komende maand alles lezen over het EK Vrouwen in Nederland? Dan is deze aanbieding iets voor jou. Voor slechts één euro word je de komende maand lid van VI PRO en krijg je toegang tot alle interviews met en analyses over de Oranje Leeuwinnen.

Klik hier om direct je voordelige proefabonnement af te sluiten.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.