Engeland krijgt ook Honduras niet klein, VS dankt Altidore

Reacties

Het oefenduel van Engeland met Honduras is voor de Engelsen uitgedraaid op een flinke deceptie. Het duel werd in de eerste helft veertig minuten stilgelegd vanwege de extreem slechte weersomstandigheden in Miami, waar het treffen werd afgewerkt. Iets verderop in Florida won de Verenigde Staten van Nigeria.

Engeland krijgt ook Honduras niet klein, VS dankt Altidore

Engeland-Honduras 0-0
De Engelse bondscoach Roy Hodgson stelde de elf spelers op die naar verwachting ook zaterdag van de partij zijn, als The Three Lions het opnemen tegen Italië in de groepsfase van het WK. Steven Gerrard en consorten wisten zich echter niet te ontdoen van Honduras, het Midden-Amerikaanse land dat wordt gezien als een van de zwakste deelnemers aan het WK. Uit de remise tegen de Engelsen kunnen de Hondurezen, die Zwitserland, Frankrijk en Ecuador treffen in Brazilië, echter het nodige vertrouwen putten, ook al wonnen zij slechts één van hun laatste zeven interlands.

Dat geldt voor Engeland, dat drie dagen geleden ook al niet won van Ecuador (2-2), allerminst. Over zes dagen speelt de formatie van Hodgson tegen Italië en daarna wachten wedstrijden tegen Uruguay en Costa Rica. Voor de start van het WK moet Hodgson nog beslissen over het lot van Alex Oxlade-Chamberlain. De vleugelspits kampt met een knieblessure, maar hoopt op tijd fit te zijn voor het treffen met Italië. Tot 24 uur voor het duel met de Azzurri mag Hodgson nog een vervanger oproepen.

Verenigde Staten – Nigeria 2-1
Dankzij Jozy Altidore reist de Verenigde Staten met een goed gevoel af naar Brazilië. De huidige spits van Sunderland en ex-speler van AZ trof in de 32ste en 68ste minuut doel tegen Nigeria. Vlak voor tijd maakte Victor Moses de nederlaag voor Nigeria wat draaglijker, door een penalty te benutten. Voor Team USA was het de derde interlandzege op rij, na eerdere zeges op Turkije (2-1) en Azerbeidzjan (2-0).

Bij de VS, dat volgende week maandag Ghana treft en Duitsland en Portugal ook in Brazilië ontmoet, zat Aron Jóhannsson (AZ) de hele wedstrijd op de bank. Bij Nigeria kwam Michael Uchebo (VVV-Venlo) als invaller binnen de lijnen. Uche Nwofor viel niet in bij Nigeria, dat volgende week maandag aan het WK begint met een duel met Iran. Daarna volgen confrontaties met Bosnië-Herzegovina en Argentinië.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.