Teleurstellend Engeland niet langs Ecuador

Engeland heeft, in navolging van de 3-0 overwinning op Peru, de goede lijn niet doorgetrokken naar de vriendschappelijke interland tegen Ecuador. In Miami kwam de ploeg van bondscoach Roy Hodgson niet verder dan 2-2.

In Miami speelde Engeland alles behalve overtuigend. Hodgson experimenteerde met Wayne Rooney in een vrije rol vanaf de linkerkant en met de fysiek sterke Rickie Lambert als aanspeelpunt. Voorin stichtten de Engelsen, met Alex Oxlade-Chamberlain aan de rechterkant, het nodige gevaar maar achterin was Engeland duidelijk nog zoekende.

Met name het centrale duo van Manchester United, Chris Smalling en Phil Jones, speelde ondermaats. En daar maakte Ecuador dankbaar gebruik van na acht minuten. Enner Valencia liep weg bij Jones en knikte snoeihard binnen uit een voorzet van Walter Ayoví. Ondanks de vroege achterstand knokte Engeland zich knap terug. Na een half uur trok Rooney op gelukkige wijze de stand recht. In eerste instantie schoot Lambert de bal tegen de paal, maar in de rebound wist de aanvaller van United wel het net te vinden.

Na de rust was de kersverse spits van Liverpool wel trefzeker. Op aangeven van Ross Barkley schoot Lambert de bal hard onder doelman Máximo Banguera door: 2-1. Het slotakkoord was echter voor Ecuador, dat via Michael Arroyo de eindstand bepaalde. De invaller van Ecuador haalde hard uit van afstand en verraste daarmee doelman Foster.

Het duel eindigde met twintig man nadat scheidsrechter Jair Marrufo tien minuten voor tijd Raheem Sterling en Antonio Valencia van het veld stuurde. De aanvaller van Liverpool zette een keiharde tackle in op Valencia, waarop de flankspeler van Manchester United Sterling bij de keel greep.

De FIFA heeft al laten weten dat beide spelers conform de regels niet worden geschorst voor het WK maar voor het eerstvolgende oefenduel. Overigens is het wel de vraag of Engeland op het WK een beroep kan doen Alex Oxlade-Chamberlain. De aanvallende middenvelder moest met een blessure naar de kant en heeft mogelijk een kruisband beschadigd.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.