Emotionele Blind over goede vriend Eriksen: 'Ik heb getwijfeld om te spelen'

Reacties

Daley Blind heeft mentaal een grote horde moeten nemen om zondagavond te spelen met Oranje na de gebeurtenissen van zaterdag met Christian Eriksen. Eriksen, voormalig teamgenoot van Blind bij Ajax, zakte in elkaar tijdens Denemarken - Finland en dat had grote impact op Blind.

Emotionele Blind over goede vriend Eriksen: 'Ik heb getwijfeld om te spelen'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 2
Oekraïne
Oekraïne

'Gisteren heeft heel veel impact op mij gehad. Buiten het feit dat ik Christian goed ken als vriend. De situatie voor hem is verschrikkelijk. Zelf heb ik natuurlijk ook het een en ander meegemaakt op dat vlak, waardoor ik vandaag wel een mentale horde heb moeten overwinnen om te spelen', zei Blind bij de NOS. Hij duidde daarmee op het feit dat hij in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia ook te maken kreeg met hartproblemen. Hij bleek een ontstoken hartspier bleek te hebben, waarna bij hem operatief en preventief een defibrillator (ICD) werd geplaatst.

'Ik had er heel veel moeite mee, maar ik ben trots dat ik het heb gedaan. Dan komt alle emotie er even uit', verwees Blind naar het feit dat hij in tranen het veld af ging. 'Ik heb er zeker over nagedacht om niet mee te doen. De beelden en het moment hadden heel veel impact en ik heb er ook niet heel lekker door geslapen. Ik heb echt een grote horde moeten nemen om dit te doen.'

Blind keek zaterdag de wedstrijd tussen Denemarken en Finland met zijn teamgenoten van Oranje: 'We zaten met een aantal jongens die ook Abdelhak Nouri hebben meegemaakt en ook met teamgenoten van Christian. Het heeft zo veel impact. Het is voor mij heel herkenbaar en dat maakte het heftig. Ook voor mijn familie. Mijn ouders, mijn vrouw', vervolgt Blind.

De verdediger van Oranje doet dan ook een oproep aan media en doktoren: 'Laat hem met rust. Ga niet speculeren over zijn toekomst. Geef hem tijd en ruimte om te herstellen', aldus Blind, die opgelucht is dat het relatief goed gaat met Eriksen: 'Als het niet goed zou gaan, zou het nog meer gaan spoken in je hoofd. Hij moedigt nu zelfs zijn teamgenoten aan om te gaan spelen. Daarom heb ik zelf ook de knoop doorgehakt om te spelen. Ook omdat ik veilig ben volgens de artsen.'

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
3
0
0
8-2
+6
9
2
Oostenrijk
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Oekraïne
3
1
0
2
4-5
-1
3
4
Noord-Macedonië
3
0
0
3
2-8
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.