Blind pas na de winterstop terug bij Ajax, Ten Hag noemt situatie niet ernstig

Reacties

De medische staf heeft nog geen uitsluitsel kunnen geven over de situatie van Ajax-verdediger Daley Blind. De centrumverdediger ontbrak zondag in de wedstrijd tegen AZ, uit voorzorg wordt hij ook tijdens de laatste twee duels voor de winterstop aan de kant gehouden.

Blind pas na de winterstop terug bij Ajax, Ten Hag noemt situatie niet ernstig
© Pro Shots

Blind was een van de sterkhouders die ontbrak in de topper tegen AZ, de wedstrijd in Alkmaar ging met 1-0 verloren. Er waren veel vragen rond de afwezigheid van Blind, die doordeweeks tegen Valencia op onverklaarbare wijze naar de grond ging. Dinsdag was er geen tegenstander in de buurt toen Blind wankelend op het gras ging zitten, toen speelde de mandekker de wedstrijd wel uit. Vrijdag werd Blind onderzocht vanwege de duizeligheid. De komende dagen zal hij niet trainen en wordt hij verder onderzocht. Ajax en Blind wachten deze week de uitslagen af.

Na de wedstrijd tegen AZ vertelde Ten Hag al wat over de situatie van Blind, maar er is nog niet heel veel duidelijk. 'Er zijn onderzoeken gaande en Daley staat onder toezicht van onze medische staf. Wat er precies met hem is weet ik niet, ik weet wel dat het niet iets heel ernstigs is', haalt Ten Hag de eerste zorgen weg. 'Vrijdag heeft hij ook nog gewoon getraind', sluit Ten Hag af.

Ajax miste naast Blind ook Quincy Promes en Sergiño Dest tegen AZ. Zij voegden zich in de ziekenboeg bij de al langer geblesseerde Zakaria Labyad en David Neres. Nicolás Tagliafico begon tegen AZ uit voorzorg op de bank. Door het resultaat in het AFAS Stadion staan Ajax en AZ allebei op 41 punten na zeventien duels. Voor de winterstop speelt Ajax nog twee duels: woensdag tegen Telstar in de tweede ronde van de strijd om de TOTO KNVB-beker en zondag thuis tegen ADO Den Haag in de Eredivisie. In die duels komt Blind dus niet in actie.

'Ook met deze aanvallers moet Ajax vaker scoren dan de laatste weken'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.