Emery verwacht meer van Torreira en benadrukt verbeterpunten

Reacties

Alleen in de groepsfase van de Europa League en in het League Cup-toernooi speelde Lucas Torreira volledige wedstrijden, in de Premier League moet hij het vooral doen met invalbeurten of de Uruguayaan wordt naar de kant gehaald voor het einde van de wedstrijd. Manager Unai Emery legt uit waarom Torreira nog niet onbetwist is.

Emery verwacht meer van Torreira en benadrukt verbeterpunten
© Pro Shots

Anderhalf jaar geleden kwam Torreira naar Engeland via Sampdoria, maar een basisplaats onder Emery heeft hij nog niet afgedwongen. 'Hij heeft een gouden toekomst hier, maar ik vind dat hij zichzelf moet verbeteren', vertelt Emery na de interlandperiode. Arsenal treft Southampton in eigen huis na de break. De club staat momenteel zesde in Engeland.

'Hij moet leren ons nog beter te helpen in bepaalde situaties', gaat Emery verder over de verbeterpunten bij Torreira. 'Hij speelde prima vorig seizoen, maar hij is niet consequent genoeg. Mijn uitdaging naar hem is om beter te worden op tactisch gebied en boven alles consequent te zijn.'

Emery verwacht dat de middenvelder, die 71 duels in de Serie A speelde voor hij naar de Premier League vertrok, er bovenop komt. 'Ik sprak woensdag en donderdag met hem, ik liet hem zien hoe hij presteert en hoe hij zichzelf kan verbeteren. Hij is nog jong, zijn proces start eigenlijk bij ons. Hij heeft al progressie geboekt, maar ook dit jaar zal hij zichzelf weer beter moeten maken.'

Arsenal speelt dit seizoen voor het derde jaar op rij in de Europa League, komende donderdag kan de formatie uit Londen zijn plek in de volgende ronde veiligstellen. Vorig seizoen bereikten The Gunners de finale van het toernooi, Chelsea was echter te sterk in de eindstrijd. Arsenal zal dit seizoen in de topvier van de Premier League moeten eindigen om weer eens Champions League-voetbal af te dwingen, Europa League-winst volstaat ook voor deelname aan het elitetoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer L. Torreira
Meer over L. Torreira
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.