Emery maakt zich geen zorgen over toekomst na verloren seizoen

Reacties

Arsenal eindigde het eerste seizoen na het vertrek van Arsène Wenger woensdagavond met lege handen. The Gunners verloren de Europa League-finale uiteindelijk kansloos van Chelsea (4-1)

Emery maakt zich geen zorgen over toekomst na verloren seizoen

In de eerste helft van de eindstrijd in Baku gingen de ploegen nog behoorlijk gelijk op en werd er niet gescoord, maar na de rust schakelde Chelsea een tandje bij. Arsenal kon daar niet in mee en werd bij vlagen weggespeeld. Olivier Giroud, Pedro en Eden Hazard (2) deden de ploeg van manager Unai Emery pijn.

De Spanjaard was achteraf realistisch. 'Allereerst wil ik Chelsea feliciteren. Zij hebben verdiend gewonnen. We speelden in de eerste helft prima en maakten kans op een goed resultaat. We kwamen in hun strafschopgebied en kregen kansen, maar het eerste doelpunt van Chelsea veranderde de wedstrijd', blikte Emery terug bij BT Sport.

'We probeerden in de wedstrijd te blijven, maar hun tweede goal maakte het helemaal lastig. Zij werden steeds beter en het lukte ons niet om het om te draaien', aldus de Spanjaard, die in zijn eerste seizoen bij Arsenal zo geen prijs pakte. Bovendien grijpen The Gunners door de verloren finale naast een Champions League-ticket voor volgend seizoen.

'Het doel aan het begin van het seizoen was om het gat met de andere topclubs te dichten en weer echt mee te doen om prijzen. Dat is gelukt, maar het is nog niet genoeg. Volgend seizoen moeten we dat proces voortzetten', blikt hij alvast vooruit. Het is de vraag hoe Arsenal de transferzomer overleeft zonder het perspectief van Champions League-voetbal.

'Ik weet niet zoveel over transfers voor volgend seizoen, maar de club is ermee bezig. We hebben veel jonge spelers die nog genoeg kunnen verbeteren. We zijn kalm en positief over de toekomst. Arsenal is een grote naam in het voetbal en veel spelers willen hierheen komen.'

'Finale laat zien waarom Real Madrid Hazard wil en Özil wegstuurde'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.