Elmander bezorgt Örgryte IS koppositie

Patrick Elmander, de broer van Feyenoorder Johan Elmander, heeft zijn waarde bewezen voor Örgryte IS. De aanvaller liet tegen AIK (1-0 zege) de enige treffer van de wedstrijd aantekenen en bezorgde zijn club daarmee tijdelijk de koppositie in de Zweedse Allsvenskan.

Elmander kwam in de 59ste minuut als invaller in het veld en scoorde vier minuten later de winnende treffer. Het was voor Elmander het derde competitiedoelpunt in elf duels.

Halvewege de competitie is de spanning aan kop van de Allsvenskan te snijden. Het verschil tussen de voorlopige lijstaanvoerder Örgryte IS en Örebrö SK, de nummer tien op de ranglijst, bedraagt slechts zeven punten. Komende zondag en maandag worden de resterende duels van de veertiende speeldag afgewerkt.