Elftal van de Week: uitblinkende Feyenoorder voegt zich in zeer aanvallend team

Reacties

VI's Elftal van de Week van speelronde 17 in de Eredivisie is bekend: daarin komen we één speler tegen die zondagmiddag in De Klassieker in actie kwam. Verder hebben Excelsior, FC Twente, SC Heerenveen en PSV ieders twee spelers afgevaardigd.

Elftal van de Week: uitblinkende Feyenoorder voegt zich in zeer aanvallend team
© Pro Shots

In het doel heeft PSV'er Walter Benítez een plek opgeëist. De Argentijnse doelman hield de Eindhovenaren zaterdag in een rommelige slotfase tegen Vitesse op de been met enkele belangrijke reddingen. Benítez verdiende met zijn optreden in het Philips Stadion een 7,5.

De verdediging bestaat uit spelers buiten de traditionele topdrie: Siebe Horemans (Excelsior, 7,5), Mees Hilgers (FC Twente, 7,5) en Gijs Smal (FC Twente, 7,5). Twente won mede dankzij sterke optredens van Hilgers en Smal thuis van FC Utrecht en Horemans boekte met Excelsior vrijdag een thuiszege op FC Volendam.

Op het driekoppige middenveld hebben Dani Wit (AZ, 7,5), Pelle van Amersfoort (SC Heerenveen, 7,5) en Erick Gutiérrez (PSV, 7,5) een plaats veroverd. Van Amersfoort was zondag voor Heerenveen trefzeker in de Derby van het Noorden tegen FC Groningen. De Wit maakte de openingstreffer voor AZ tegen Fortuna Sittard.

De aanval bestaat uit vier uitblinkers in de zeventiende Eredivisie-speelronde van dit seizoen: Marouan Azarkan (Excelsior, 8), Tobias Lauritsen (Sparta Rotterdam, 7,5), Amin Sarr (SC Heerenveen, 8), Igor Paixão (Feyenoord, 7,5). Paixão is de enige speler die in De Klassieker in actie kwam die zich in het Elftal van de Week heeft gespeeld. Sarr scoorde twee keer tegen Groningen en is ook de Speler van de Week.

Elftal van de Week - Speelronde 17

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.