Elftal van de Week: twee spelers van Feyenoord en Twente & de Timber-broers

Reacties

PSV knokte zich nog terug naar een punt, maar de bliksemstart van FC Twente levert Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap desondanks een plek in het Elftal van de Week. De Tukkers zijn daarmee een van de clubs die worden vertegenwoordigd door twee spelers tijdens de 28ste speelronde. Ook Feyenoord en Heracles Almelo zijn gedeeld hofleverancier.

Elftal van de Week: twee spelers van Feyenoord en Twente & de Timber-broers
© Pro Shots

Van Wolfswinkel en Vlap kregen respectievelijk een 8,5 en een 8 voor hun rol tegen PSV en worden in de as van de aanval vergezeld door Vangelis Pavlidis (8). De Griekse spits van AZ scoorde zaterdag één keer tegen Vitesse en was ook betrokken in de 2-0 van de Alkmaarders, die uiteindelijk de boeken inging als een eigen goal van Jacob Rasmussen.

Op de flanken komende de aanvallende impulsen van Luis Sinisterra en Jonathan Okita. Sinisterra brak zaterdag tegen Willem II (2-0) de ban voor Feyenoord en hield Cody Gakpo (7,5) na diens sterke invalbeurt tegen Twente uit het elftal. Okita (7,5) had met een goal en een assist een belangrijk aandeel in de overwinning van NEC tegen SC Cambuur (1-2).

Op het middenveld komen we met Joey Veerman de beste man aan de kant van PSV tegen. De 23-jarige winteraanwinst zorgde tien minuten voor rust voor aansluiting en kreeg een 8,5. Naast hem staat Quinten Timber. De twintigjarige ex-Ajacied scoorde zaterdag voor FC Utrecht tegen RKC Waalwijk, dat uiteindelijk nog laat een punt pakte dankzij Michiel Kramer.

Timber vindt zijn broer Jurriën terug in zijn rug. De Oranje-international was met een 7 een van de betere spelers bij Ajax in het lastige uitduel met FC Groningen (1-3) en staat niet voor het eerst in de achterhoede van het Elftal van de Week. Daarin krijgt hij gezelschap van Feyenoord-uitblinker Gernot Trauner (8) en het Heracles-back Giacomo Quagliata (7,5) en- doelman Koen Bucker (7,5).

elftal van de week - speelronde 28

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.