Elftal van de Week: Feyenoord-beul Sadiq en Ajax-beul Linssen excelleren

Reacties

Het VI Elftal van de Week van Eredivisie-speelronde 26 bevat slechts één speler uit de traditionele topdrie. AZ, Excelsior, SC Heerenveen en Sparta Rotterdam leveren allemaal twee spelers.

Elftal van de Week: Feyenoord-beul Sadiq en Ajax-beul Linssen excelleren

De Alkmaarders wonnen zaterdagavond met 1-2 bij Excelsior en naderden nummer twee Ajax daardoor tot op twee punten. Grote uitblinker bij AZ was andermaal Alireza Jahanbakhsh, hetgeen de rechtsbuiten op een uitverkieizing tot Speler van de Week kwam te staan. Ploeggenoot Fredrik Midtsjø zette de lijnen uit op het middenveld en is door zijn uitstekende optreden in Kralingen de nieuwe koploper in het spelersklassement.

AZ mag dan wel gewonnen hebben, Excelsior bood wel knap tegenstand. Met name middenvelders Ryan Koolwijk en Hicham Faik kwamen goed voor de dag. De andere plaats op het middenveld wordt bezet door Robert Mühren, die als invaller goud waard was voor Sparta Rotterdam tegen ADO Den Haag (2-1). Dankzij het fraaie doelpunt van de aanvallende middenvelder en het uitmuntende keeperswerk van Jannik Huth nam de ploeg van trainer Dick Advocaat afstand van de laatste plaats.

SC Heerenveen wist na vier duels zonder zege dit weekend weer eens te winnen. Willem II kwam in het Abe Lenstra tot geen enkel schot op doel. Lucas Woudenberg liet bovendien de openingstreffer aantekenen.

In de voorhoede van het Elftal van de Week is er plaats voor Umar Sadiq. De 21-jarige Nigeriaan zou in eerste instantie niet eens in de basis beginnen bij NAC Breda, maar verving Mitchell te Vrede, die in de warming-up geblesseerd was geraakt. Sadiq groeide zaterdagavond vervolgens uit tot grote plaaggeest van Feyenoord. Bryan Linssen vervulde een zelfde soort rol tegen Ajax. De kleine Limburger kegelde de Amsterdammers met twee doelpunten uit de titelrace.

'Zwalkend beleid Ajax zorgt voor mooie bankrekening maar lege prijzenkast'
'Het lukt Van Bronckhorst maar niet om er voetbal in te krijgen bij Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.