Elftal van de Week: Feyenoord-belager FC Twente gooit hoge ogen

Reacties

FC Twente blijft de druk maar opvoeren in de strijd met Feyenoord om de derde plek van de Eredivisie. Er staat Europa League-voetbal op het spel en de Rotterdammers zakten zondag bijna door de hoeven. Speler van de Week Luis Sinisterra voorkwam gevoelig puntenverlies, hij wordt in het Elftal van de Week vergezeld door drie spelers van FC Twente. De Tukkers zijn daarmee hofleverancier.

Elftal van de Week: Feyenoord-belager FC Twente gooit hoge ogen
© Pro Shots

Verdedigers Joshua Brenet en Julio Pleguezuelo en doelpuntenmaker Michel Vlap maakten indruk tijdens de overwinning op Sparta Rotterdam (2-0) in eigen huis. Brenet was wederom betrokken bij een doelpunt van FC Twente, hij leverde de assist op de 1-0. De back speelde nog maar negen wedstrijden voor zijn nieuwste werkgever, maar de match is made in heaven. Hij speelde voor zijn komst naar Enschede in zes verschillende Eredivisie-seizoenen, alleen in het totale seizoen 2017/18 was hij met één goal en vier assists productiever dan in de huidige jaargang (twee goals, één assist).

De rest van de verdediging wordt opgevuld door Lutsharel Geertruida (Feyenoord) en Mauro Júnior, PSV's manusje-van-alles. De Braziliaan leverde als rechtsback de belangrijke assist op Mario Götze, die de winnende maakte tegen SC Cambuur en ook in het Elftal van de Week staat. Door de nipte zege (1-2) in Leeuwarden bleef PSV in het spoor van koploper Ajax. Geertruida hield achterin bij Feyenoord de pot nagenoeg dicht en moest er staan toen Marcos Senesi geblesseerd uitviel. Mede door zijn defensieve inbreng bleef de schade beperkt tegen FC Utrecht en kon Sinisterra de late glansrol op zich nemen.

De Colombiaan werd met zijn late doelpunt clubtopscorer van de Rotterdammers, in totaal maakte Sinisterra 22 doelpunten in het huidige seizoen. Hij verschalkte Doelman van de Week Fabian de Keijzer, die bijna een perfecte wedstrijd speelde. Dat hij vlak na rust schlemielig geklopt werd door zijn eigen verdediger was hem nauwelijks aan te rekenen. In de as van het veld vinden we twee spelers van Willem II terug, Pol Llonch en Jizz Hornkamp boekten een knappe zege tegen subtopper Vitesse. Hornkamp zorgde al vroeg voor de enige treffer in de wedstrijd, terwijl Llonch als vanouds aan het knokken was op het middenveld. 'Het was een vechtwedstrijd, ik vind dat heerlijk', was na afloop van de wedstrijd de veelzeggende conclusie van de Spanjaard.

Het Elftal van de Week wordt gecompleteerd door Nikolai Laursen, die met een doelpunt tegen FC Groningen zijn productiefste seizoen in de Eredivisie evenaarde. Laursen maakte vier goals, iets wat hij ook bereikte namens FC Emmen in het seizoen 2019/20.

ELFTAL VAN DE WEEK - SPEELRONDE 30

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.