PSV overleeft valse start en houdt titelstrijd met Ajax zinderend

Reacties

PSV heeft na de eerdere winst van Ajax geen fout gemaakt in de Eredivisie. Na een vroeg schrikmoment tegen SC Cambuur werd de zege alsnog gepakt. Opnieuw brachten hoekschoppen verlossing voor de Eindhovenaren.

PSV overleeft valse start en houdt titelstrijd met Ajax zinderend
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 2
PSV
PSV

PSV wisselde vorige week rouwen af met vreugde, na de Europese uitschakeling tegen Leicester City werd zondag de TOTO KNVB-beker gewonnen. Ten opzichte van die bekerfinale tegen Ajax begonnen belangrijke krachten Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo op de bank. Achterin wijzigde trainer Roger Schmidt niets, toch keek PSV binnen drie minuten tegen een achterstand aan. Een voorzet vanaf links werd niet goed verwerkt en Patrick Joosten werkte met zijn hak van dichtbij binnen.

Zo moest PSV in de achtervolging om geen averij op te lopen in de titelstrijd met Ajax. De Amsterdammers hadden enkele uren voor de wedstrijd in Leeuwarden een late zege op NEC geboekt en zo de druk bij PSV gelegd. De achtervolger herpakte zich in Leeuwarden en kreeg kansen via Eran Zahavi en Ritsu Doan, voordat eerstgenoemde vlak voor rust scoorde. De defensie van Cambuur kreeg de elfde (!) PSV-corner niet goed weg en Zahavi profiteerde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De tweede helft begon dus weer in evenwicht, Schmidt bracht meteen na rust Sangaré in. Met de Ivoriaan bleef PSV in controle en de deur naar een eerste voorsprong van de avond werd wagenwijd opengezet door Cambuur. Linksback Sekou Sylla liep tegen een ongelukkige tweede gele kaart aan, toen hij tijdens een sprintje op de enkel van Doan ging staan.

Zo kwam PSV met een half uur te gaan met een mannetje meer te staan en dat numerieke overwicht werd razendsnel uitgebuit. Mario Götze scoorde net als Zahavi uit een hoekschop. Met een man minder kon Cambuur geen vuist meer maken tegen de bekerwinnaar, hoewel invaller Milan Smit vlak voor tijd nog een heel grote kopkans kreeg. Hij werkte de bal echter over, waardoor het verschil tussen de nummer één en twee van de Eredivisie ook na dertig wedstrijden vier punten is.

Voor zowel PSV als Ajax staat er in speelronde 31 een thuiswedstrijd op de agenda, PSV treft Willem II en Ajax neemt het op tegen PEC Zwolle. Net als in de huidige speelronde komen de Amsterdammers eerst aan bod.

Het resterende schema van Ajax en PSV


Za 30 apr. 2022

Zo 1 mei 2022

Zo 8 mei 2022

Wo 11 mei 2022

Zo 15 mei 2022

SC Cambuur Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.