Elftal van de Week: degradatiekandidaten stijgen boven zichzelf uit

Reacties

In de strijd tegen degradatie zagen Fortuna Sittard en Willem II afgelopen weekend de nodige spelers opstaan. De Tilburgers leveren liefst vier spelers voor VI's Elftal van de Week, de Limburgers net als SC Heerenveen twee.

Elftal van de Week: degradatiekandidaten stijgen boven zichzelf uit
© Pro Shots

Zo drukten niet de topploegen maar de degradatiekandidaten hun stempel op het Elftal van de Week van speelronde 32 in de Eredivisie. Namens Ajax, AZ, Feyenoord en PSV schopte alleen VI's Speler van de Week Cody Gakpo (8,5) het tot een uitverkiezing. De PSV-aanvaller vormt de voorhoede met SC Heerenveen-spits Amin Sarr (8) en het Willem II-duo Jizz Hornkamp en Mats Köhlert (allebei 8).

Willem II denderde zaterdagavond als een wervelwind over Heracles Almelo heen en greep zo drie belangrijke punten in de strijd om handhaving. Het leverde ook verdedigers Wessel Dammers (8), de maker van de 1-0, en Freek Heerkens (7,5) een plek in het Elftal van de Week op. Zij vormen de achterhoede met FC Twente-linksback Gijs Smal (7,5) en Fortuna Sittard-doelman Yanick van Osch (7).

Namens Fortuna was Zian Flemming (8) de grote uitblinker op bezoek bij Twente. De aanvallende middenvelder maakte beide Limburgse doelpunten en vormt het middenveld met SC Heerenveen-spelmaker Anas Tahiri (7,5) en Younes Namli (7,5), die met twee assists belangrijk was voor Sparta tegen FC Groningen. Ook de Rotterdammers wonnen, waardoor het onderin ongemeen spannend blijft.

elftal van de week - speelronde 32

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.