Moedig Sparta heeft stalen zenuwen en blijft in leven na stunt in Groningen

Reacties

Sparta Rotterdam heeft zaterdag in navolging van de concurrentie een belangrijke zege geboekt. Op bezoek bij FC Groningen voltooide de ploeg van trainer Maurice Steijn een stunt. Daardoor blijft het in de race om lijfsbehoud.

Moedig Sparta heeft stalen zenuwen en blijft in leven na stunt in Groningen
FC Groningen
FC Groningen
1 - 2
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

In de wetenschap dat Fortuna Sittard al had gewonnen van FC Twente en Willem II op voorsprong stond tegen Heracles Almelo wisten de Rotterdammers vooraf al wat hun te doen stond. Een misstap kon fataal zijn. Met het mes tussen de tanden kwam de ploeg van Steijn op bezoek bij de Trots van het Noorden dan ook voor de dag.

Toch moest doelman Maduka Okoye als eerste aan de bak. Met een geweldige reflex voorkwam hij de openingstreffer van de voet van Groningen-aanvaller Neraysho Kasanwirjo. Even daarna was het wel raak, maar in het andere doel. Arno Verschueren stoomde op en werd op het juiste moment weggestuurd. De Belg stifte de bal subtiel over de uitstormende doelman Peter Leeuwenburgh.

De Groningers zochten meteen naar de gelijkmaker. Pogingen van Tomas Suslov, Bjorn Meijer en Bart van Hintum troffen echter op miraculeuze wijze geen doel. Vito van Crooy vergat op slag van rust de voorsprong voor Sparta te verdubbelen. Dat deed Lennart Thy wel. Hij profiteerde van een gigantische blunder van Leeuwenburgh, die de bal door zijn benen liet glippen. De Duitser maakte na de rust zijn veertigste doelpunt in de Eredivisie. Daarmee werd hij de Duitser met de meeste treffers ooit op het hoogste niveau in Nederland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat had voor Sparta en Thy zelf vanzelfsprekend geen enkele prioriteit, want de degradatiekandidaat moest de zege over de streep trekken. Daarvoor bracht Steijn Tom Beugelsdijk als extra slot op de deur. De entree van zijn Haagse stadgenoot pakte echter slecht uit. Koud in het veld viel de aansluitingstreffer achter Beugelsdijk in het doel. Het was de talentvolle Meijer die de hoop in de Groningse harten terugbracht.

Heldhaftig hield Sparta, onder grote druk van de resultaten op de andere velden, de deur verder echter gesloten. Daardoor won het in navolging van Fortuna Sittard en Willem II. Concurrenten RKC Waalwijk en PEC Zwolle boekten ook een resultaat, maar hun gelijke spelen zullen voelen als een nederlaag.

FC Groningen Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Sparta Rotterdam
34
8
11
15
30-48
-18
35
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
17
Willem II
34
9
6
19
32-57
-25
33
18
PEC Zwolle
34
7
6
21
26-52
-26
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.