Wolken boven Zwolle worden steeds donkerder ondanks punt tegen Utrecht

Reacties

PEC Zwolle heeft zaterdagavond op knappe wijze een punt gepakt tegen FC Utrecht, maar door resultaten op andere velden heeft dat punt minder waarde dan men in Zwolle vooraf had gehoopt. De degradatiestrijd blijft ontzettend spannend, maar voorlopig is PEC hekkensluiter.

Wolken boven Zwolle worden steeds donkerder ondanks punt tegen Utrecht
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

PEC kreeg tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht al slecht nieuws. Concurrent Fortuna Sittard won verrassend van FC Twente en zorgde er zo voor dat rechtstreekse handhaving voor PEC een zowaar nog grotere utopie werd. Daarnaast hielp het scoreverloop op andere velden absoluut niet. Willem II zat al vroeg op rozen tegen Heracles Almelo en Sparta Rotterdam kwam snel op voorsprong tegen FC Groningen.

De winst op FC Utrecht werd zodoende nog noodzakelijker, maar de Domstedelingen gaven niets cadeau. Al in de eerste minuut raakte Tasos Douvikas de paal, de score werd een half uur later geopend door Hidde ter Avest. Vlak voor rust viel er toch wat te juichen in Zwolle, maar er volgde snel teleurstelling. De goal van Gervane Kastaneer ging niet door wegens buitenspel.

Het zou voor een jubelstemming moeten zorgen bij de uitclub, maar in plaats daarvan waren er zorgen om keeper Fabian de Keijzer. Hij raakte vlak voor rust geblesseerd bij het nemen van een vrije trap en werd vervangen door Eric Oelschlägel. Terwijl De Keijzer uitviel, keerde cultheld Henk Veerman juist terug. De spits stond maandenlang aan de kant met een enkelblessure, maar maakte in Zwolle weer minuten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Veerman viel in bij een 1-1 stand, een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker alsnog. Daishawn Redan schoot raak na een sterke actie van Pelle Clement. Met de gedachten bij de tussenstanden op de andere velden wilde PEC meer. Dat kreeg de thuisclub echter niet, mede door de inbreng van jubilaris Willem Janssen. De aanvoerder van FC Utrecht speelde zijn vijfhonderdste competitiewedstrijd in het Nederlandse betaald voetbal, maar fleurde het jubileum dus niet op met een clean sheet.

Door dit resultaat komt er nog meer druk te staan op de komende wedstrijd van PEC, uit tegen Sparta. Bij FC Utrecht zal er gebaald worden van het punt, daarmee schiet de club weinig op in de strijd om plek zes met Vitesse.

PEC Zwolle Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Za 7 mei 2022

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Sparta Rotterdam
34
8
11
15
30-48
-18
35
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
17
Willem II
34
9
6
19
32-57
-25
33
18
PEC Zwolle
34
7
6
21
26-52
-26
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.