Elftal van de Week: Cambuur en NEC hofleverancier na positieve uitzondering

Reacties

Waar de traditionele topclubs VI's Elftal van de Week vorige week nog domineerden, zijn het deze week de promovendi die de dienst uitmaken. SC Cambuur en NEC leveren allebei twee spelers na een opvallend doelpuntarm Eredivisie-weekend.

Elftal van de Week: Cambuur en NEC hofleverancier na positieve uitzondering
© Pro Shots

De twee gepromoveerde clubs zorgden vrijdag tijdens de opening van de veertiende speelronde nog wel voor vermaak met vijf treffers (2-3). Cambuur ging met de drie punten aan de haal en werd de eerste promovendus sinds Vitesse in het seizoen 1989/90 die na veertien duels op 24 punten staat. De overwinning in Nijmegen leverde spits Roberts Uldrikis (7,5) en verdediger Alex Bangura (7), allebei trefzeker, een uitverkiezing bij de beste elf op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

NEC leidde halverwege nog met 2-1 door doelpunten van Édgar Barreto en Ali Akman. Ook de 37-jarige middenvelder (7,5) en de Turkse spits (7,5) horen bij de beste spelers van de veertiende Eredivisie-speelronde. Uiteraard is er onder de lat plek voor Speler van de Week Lars Unnerstall, die een 8 kreeg voor zijn optreden tegen Feyenoord. Voor hem staan Ajax-verdediger Lisandro Mártinez (7,5) en AZ-uitblinker Sam Beukema (7).

Martínez en Beukema waren spaarzame lichtpuntjes tijdens een verder vrij kleurloze zondag voor Ajax en AZ. Bruma (7,5) was dat voor PSV tegen SC Heerenveen, waar invaller Rami Al Hajj (7,5) met de gelijkmaker (1-1) de gevierde man was. Het middenveld wordt gecompleteerd door Mats Seuntjens (7,5), die Fortuna Sittard met zijn prachtige goal een doekje voor het bloeden gaf tegen FC Groningen (1-4) en Daleho Irandust (7,5).

elftal van de week - speelronde 14

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Meer NEC
Meer over NEC
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.