FC Groningen schrikt wakker na vuurpijl Seuntjens en scoort vier keer

FC Groningen heeft zijn tweede overwinning op rij geboekt. De Trots van het Noorden kwam zaterdag tegen Fortuna Sittard op achterstand door een prachtige knal van Mats Seuntjens, maar zette de wedstrijd vervolgens naar zijn hand.

Fortuna Sittard
1 - 4
FC Groningen

FC Groningen rekende vorige week zondag met minimale cijfers af met Go Ahead Eagles (0-1) en hoopt na de zege op Fortuna de weg naar boven definitief te hebben ingeslagen. In het eerste kwart viel er niet veel te beleven in het Fortuna Sittard Stadion en waren de kansen schaars. Tesfaldet Tekie kwam niet bij een voorzet van Mickaël Tirpan en zag later een schot gekraakt worden. Na 24 minuten viel, uit het niets, de openingstreffer.

Seuntjens besloot het van afstand te proberen en verraste daarmee Peter Leeuwenburgh, die als aan de grond genageld bleef staan. FC Groningen rechtte de rug en maakte al snel gelijk: Cyril Ngonge, die tegen Go Ahead nog werd gepasseerd omdat hij niet aan 'de norm' zou voldoen, kopte raak na een uitstekende voorzet van Wessel Dammers. Vlak voor rust, in minuut 42, werd het ook nog 1-2 voor de bezoekers.

Ngonge wilde de bal laag voorzetten, maar schoot tegen het been van George Cox aan, waarna de bal op curieuze wijze in de verre hoek caramboleerde. Zonder groots te spelen had FC Groningen de voorsprong dus te pakken en die werd zes minuten na rust uitgebouwd. Doelman Yanick van Osch liet een geplaatste inzet van Laros Duarte los en daardoor kon Daleho Irandust van dichtbij simpel intikken.

Fortuna kon geen vuist meer maken en moest na ruim een uur spelen ook nog met tien man verder. Roel Janssen ging hard door op de benen van Mo El Hankouri en na een interventie van de VAR kon de verdediger met een rode kaart inrukken. FC Groningen breidde de marge tien minuten voor tijd uit: Jørgen Strand Larsen werd voor de keeper gezet door Irandust en schoof beheerst binnen. Fortuna kreeg hierna nog een kans om wat terug te doen, maar Zian Flemming stuitte op Leeuwenburgh.