Fortuna Sittard - FC Groningen

Groningen heeft zaterdag in de Eredivisie een goede zaak gedaan door het uitduel tegen Fortuna Sittard te winnen met 4-1. De uitploeg leidde bij rust met 2-1.

Voor Fortuna Sittard werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

Er werd een vroege voorsprong genomen door de thuisploeg na een doelpunt van Mats Seuntjens in de 24ste minuut, op aangeven van Zian Flemming.

Cyril Ngonge maakte gelijk na bijna een half uur, met een assist van Wessel Dammers.

Via een eigen doelpunt van George Cox van Groningen werd het 2-1 in de 42ste minuut. Direct na de rust vergrootte Daleho Irandust de voorsprong van Groningen.

Een rode kaart in de 63ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor Roel Janssen van Fortuna Sittard.

Jørgen Strand Larsen diepte de voorsprong van Groningen uit met een assist van Irandust, in de 80ste minuut. Dit bracht de uiteindelijke score op 1-4.

Fortuna Sittard heeft nu vier wedstrijden achter elkaar verloren.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Fortuna Sittard één keer gelijk gespeeld en vier keer verloren, terwijl Groningen drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft.

Fortuna Sittard staat nu op de zeventiende plek met 9 punten, terwijl Groningen de nummer 11 is met 17 punten. Fortuna Sittard heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Groningen.

In de volgende wedstrijd gaat Fortuna Sittard op donderdag 2 december om 18.45 uur op bezoek bij AZ. Groningen neemt het vrijdag 3 december om 20.00 uur thuis op tegen PEC Zwolle.