Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, Go Ahead levert twee spelers

Reacties

Ajax domineert VI's Elftal van de Week na de klinkende zege op SC Heerenveen. De Amsterdammers leverden liefst vijf spelers na de 5-0 overwinning van afgelopen zaterdag in de Johan Cruijff Arena. Go Ahead Eagles levert twee spelers na de eerste zege van het seizoen.

Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, Go Ahead levert twee spelers
© Pro Shots

Ajax wervelde zaterdagavond langs de Friezen. Dusan Tadic had met drie assists een belangrijk aandeel en is VI's Speler van de Week. Naast hem in de voorhoede staat Mohammed Kudus, die twee keer scoorde en eveneens een 8 kreeg.

Op het middenveld staan eveneens twee Ajacieden. Kenneth Taylor onderstreepte zijn uitstekende vorm van de laatste weken met een fraaie treffer en kreeg ook een 8. Edson Álvarez speelde eveneens sterk en kreeg een 7,5.

'Álvarez heeft zichzelf naar status van publiekslieveling geknokt'

Achterin is Jurriën Timber (7,5) de vijfde Ajacied. De Oranje-international vormt de achterhoede met Excelsior-uitblinker Nathan Tjoe-A-On (8), die tegen FC Emmen scoorde (2-1). Bas Kuipers (8) scoorde zelfs twee keer voor Go Ahead Eagles tegen Volendam.

Carel Eiting (8) was in het duel met Excelsior goed voor de 1000ste Eredivisie-goal van Volendam en staat ondanks de nederlaag tegen Go Ahead op het middenveld. Daar is ook plaats voor Javairô Dilrosun, die als nummer 10 de beste man was van Feyenoord tegen Sparta (3-0).

Het Elftal van de Week wordt compleet gemaakt door Fortuna Sittard-keeper Ivor Pandur en Go Ahead-aanvaller Bobby Adekanye. Pandur voorkwam zaterdag enkele goals van NEC (1-1) en kreeg een 7,5, Adekanye (7,5) scoorde voor Go Ahead in Volendam (2-3).

elftal van de week - speelronde 6

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.