Na 118 wedstrijden opeens een dubbelslag: Kuipers redt Go Ahead

Go Ahead Eagles heeft de eerste punten van het seizoen binnen. De ploeg van trainer René Hake won vrijdagavond met 2-3 op bezoek bij FC Volendam. De laatste twee doelpunten van de bezoekers kwamen van aanvoerder Bas Kuipers, die in 118 eerdere wedstrijden in de Eredivisie nul keer had gescoord.

FC Volendam
FC Volendam
2 - 3
Go Ahead Eagles

Volendam wilde zich herpakken na forse nederlagen tegen PSV (7-1) en Sparta Rotterdam (4-0) en begon sterk aan de wedstrijd. De thuisploeg kreeg al snel twee grote kansen, die niet werden benut. Na een voorzet van Bilal Ould-Chikh kopte Gaetano Oristanio van dichtbij in de handen van doelman Jeffrey de Lange; een minuut later schoot Robert Mühren uit kansrijke positie over.

Tegen de verhoudingen in opende Go Ahead halverwege de eerste helft de score. Na een indraaiende corner belandde een afvallende bal voor de voeten van Bobby Adekanye, die dankbaar gebruikmaakte van de kans: 0-1. Volendam had echter niet lang nodig om op gelijke hoogte te komen. Carel Eiting zorgde met een prachtig schot in de linkerbovenhoek voor de 1-1.

Gaetano Oristanio stuurde Brian Plat weg, waarna Plat door een goede tackle van Justin Bakker van de bal werd gezet. Door die tackle ontstond echter een schietkans voor Eiting. Aan de rand van het strafschopgebied knalde Eiting de bal via de binnenkant van de paal in de linkerbovenhoek. Het was het duizendste doelpunt van Volendam in de Eredivisie.

Na een uur spelen was Eiting dicht bij de 2-1, maar het was Go Ahead dat de wedstrijd naar zich toetrok. In het laatste kwartier sloeg Kuipers tweemaal toe. Na een lage corner van Philippe Rommens belandde de bal via wat omwegen voor de voeten van Kuipers, die van dichtbij scoorde. Vijf minuten later werd een corner doorgekopt door Isac Lidberg en waagde Kuipers bij de tweede helft met succes een halve omhaal: 1-3. Na een check van meerdere minuten concludeerde de VAR dat er geen sprake was van buitenspel. In de blessuretijd, die uiteindelijk negen minuten duurde, bepaalde Mühren de eindstand op 2-3.

Op VI PRO lees je een interview met Bobby Adekanye, de maker van de 0-1.