Excelsior deelt FC Emmen dreun uit in 95ste minuut

Excelsior heeft zaterdagavond in extremis gewonnen van concurrent FC Emmen. Serano Seymor sloeg toe in de slotfase van de extra tijd.

Excelsior
2 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Emmen begon zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd met Julius Dirksen (19) als basisdebutant. Topscorer Ole Romeny was fit genoeg om te starten in Kralingen. De eerste grote kans van de wedstrijd was ook voor de bezoekers. Richairo Zivkovic, die nog wacht op zijn eerste treffer, werkte de bal uit een voorzet van Lorenzo Burnet net voorlangs.

Couhaib Driouech scoorde vervolgens wél namens Excelsior, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust sloeg Emmen vervolgens toe. Jari Vlak dwong Excelsior-doelman Stijn van Gassel met een hard schot tot een redding, Romeny benutte vervolgens de rebound. Voor de 22-jarige aanvaller was het alweer zijn derde Eredivisie-treffer van het seizoen.

Kort na rust was Mark Diemers heel dicht bij de 0-2, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat. Excelsior nam daarna het initiatief en creëerde een aantal kansen. Kenzo Goudmijn raakte nog de paal, maar een minuut later was het alsnog raak. Nathan Tjoe-A-On maakte met een droge knal zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal: 1-1.

In de extra tijd sloeg het noodlot toe voor FC Emmen. Eerst viel Jeff Hardeveld uit met een ogenschijnlijk zware blessure. De verdediger, die in zijn loopbaan al zo ontzettend veel pech had met blessures, verliet het veld geëmotioneerd.

In de 95ste minuut kopte Serano Seymor namens Excelsior vervolgens ook nog de 2-1 binnen, waarmee hij Emmen in rouw dompelde en Excelsior gouden punten bezorgde. De ploeg van Marinus Dijkhuizen stijgt naar plek zeven in de Eredivisie.