Eredivisie op Rapport: Ajacieden swingen richting clash op Anfield

Reacties

In de rubriek Eredivisie op Rapport brengen we na elke speelronde alle beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters. Deze keer speelronde 6 van het seizoen 2022/23.

Eredivisie op Rapport: Ajacieden swingen richting clash op Anfield
© Pro Shots

Ajax is uitstekend aan dit seizoen begonnen en zaterdag werd SC Heerenveen het slachtoffer van de Amsterdamse dadendrang. De ploeg van Kees van Wonderen liep in de Johan Cruijff Arena eigenlijk constant achter de bal aan en droop met een 5-0 nederlaag af. Richting de Champions League-kraker tegen Liverpool hadden meerdere spelers van Ajax het op hun heupen.

In de zesde speelronde werden er zeven spelers beoordeeld met een 8 en drie van die spelers droegen een Ajax-shirt. Dusan Tadic liet zich gelden met drie assists, terwijl Mohammed Kudus in zijn nieuwe rol als spits goed was voor twee doelpunten. Op het middenveld maakte Kenneth Taylor opnieuw indruk. Na afloop werd er zelfs gesproken over een mogelijke WK-deelname voor de technicus.

Vrijdagavond werd er twee keer een 8 uitgedeeld. FC Volendam en Go Ahead Eagles openden toen de speelronde en de bezoekers wonnen met 2-3, mede dankzij twee unieke doelpunten van aanvoerder Bas Kuipers. Op het middenveld van Volendam speelde Carel Eiting sterk. Hij was ook nog goed voor een fraaie treffer, maar uiteindelijk bleek dat er dus een met slechts statistische waarde te zijn.

Op zaterdag speelde Nathan Tjoe-A-On zichzelf in de kijker tegen FC Emmen. De verdediger is een van de jongelingen die zich dit seizoen mag laten zien bij Excelsior en vierde in de 2-1 zege op de manschappen van Dick Lukkien zijn eerste doelpunt. Na afloop sprak VI's Chris Tempelman met hem:

De speelronde werd zondagavond afgesloten door Feyenoord en Sparta Rotterdam. De Rotterdamse burenruzie eindigde in een vrij eenvoudige 3-0 zege voor Feyenoord, waar Javairo Dilrosun nu eens als nummer 10 speelde. In die rol had hij een grote bijdrage aan de overwinning voor de ploeg van Arne Slot en ook hij scoorde een 8. Dilrosun als aanvallende middenvelder: is dat een blijvertje?

Dikke onvoldoendes werden er in deze speelronde niet uitgedeeld: een 5 is het laagste cijfer dat werd gegeven. Bij hekkensluiter Fortuna Sittard werden drie spelers beoordeeld met deze onvoldoende, maar doelman Ivor Pandur was dan weer de beste keeper van het Eredivisie-weekend. In de aankomende speelronde wacht voor de Limburgers de kraker tegen Excelsior.

Bekijk in onderstaand overzicht alle beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters.

2
3
Trainers Scheidsrechter
1
1
Trainers Scheidsrechter
5
0
Trainers Scheidsrechter
2
1
Trainers Scheidsrechter
1
0
Trainers Scheidsrechter
0
1
Trainers Scheidsrechter
1
0
Trainers Scheidsrechter
1
1
Trainers Scheidsrechter
3
0
Trainers Scheidsrechter
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.